Riot Games razkriva naslednje poglavje za League of Legends Esports v regiji EMEA

Riot Games razkriva naslednje poglavje za League of Legends Esports v regiji EMEA

Alja Šavle | 18/11/2022 09:03
  • Kopirano v odložišče

Riot Games razkriva naslednje poglavje za League of Legends Esports v regiji EMEA

Podjetje Riot Games je danes razkrilo nove načrte za tekmovanja League of Legends Esports v Evropi ter na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA). Na kratko, Evropa, Turčija, Skupnost neodvisnih držav ter Bližnji vzhod in Afrika (MENA) se bodo združile v enotno tekmovalno regijo: EMEA.

To bo več igralcem z vseh koncev regije omogočilo pot do EMEA Masters (EM) in priložnost, da pokažejo svoj talent ekipam v LEC.

"V zadnjem desetletju si je naša ekipa neutrudno prizadevala ustvariti vodilni ekosistem za ešport. Danes z veseljem razkrivamo svoj načrt za naslednje desetletje ešporta LoL v regiji EMEA in spremembe, ki jih uvajamo v LEC in širši ekosistem, da bi našim igralcem še naprej nudili najboljšo izkušnjo v svojem razredu," je dejal Maximilian Peter Schmidt, direktor League of Legends Esports za regijo EMEA.

»Osredotočeni smo na to, da našim igralcem ponudimo najboljša možna tekmovanja. Te spremembe bodo še povečale možnosti za profesionalne in ambiciozne igralce igre LoL v regiji ter jim dale več možnosti za doseganje elitne ravni tekmovanja v regiji EMEA.«

title

Ključne spremembe v LEC in širšem ekosistemu od leta 2023 vključujejo:

  1. Tekmovanje LEC se bo preimenovalo v League of Legends EMEA Championships, spremenil se bo tudi format tekmovanja in uvedel finale sezone LEC.
  2. Tekmovanje bo potekalo v treh delih: Zimski, spomladanski in poletni del. Zimski in spomladanski del bosta potekala pred MSI, poletni del in finale sezone LEC pa po MSI in pred svetovnim prvenstvom League of Legends.
  3. Vsak del se bo začel z enim samim tekmovanjem, ki bo potekalo po načelu best-of-one round-robin. Nato bo sledilo skupinsko tekmovanje, v katerem se bo pomerilo osem najboljših ekip, dogajanje pa se bo zaključilo s skupinskim tekmovanjem s štirimi ekipami in dvojnim izločanjem v best-of-five končnici.
  4. Sezona se bo zaključila s finalom LEC, na katerem bo nastopilo najboljših šest ekip iz celotne sezone, najboljše ekipe v tekmovanju pa se bodo uvrstile na svetovno prvenstvo.

 

Liga LCL bo do nadaljnjega prekinjena. Riot bo še naprej spremljal dogajanje na tem področju in ocenil možnost, da ligo pozneje vključi v razširjeni ekosistem ERL.

Za vedno aktualne novice iz sveta e-športa in videoiger nas spremljajte na Instagramu in Facebooku.

  • Kopirano v odložišče