Riot bo dal prednost Wild Riftu v Aziji po opustitivi načrtov za EMEA

Riot bo dal prednost Wild Riftu v Aziji po opustitivi načrtov za EMEA

Gašper Bakač | 22/11/2022 20:30
  • Kopirano v odložišče

Riot bo dal prednost Wild Riftu v Aziji po opustitivi načrtov za EMEA

Po tednu govoric o odločitvi razvijalca igre, da umakne gostovanje profesionalnih turnirjev Wild Rift na Zahodu in v EMEA, je Riot to končno uradno objavil z objavo bloga, ki podrobno opisuje prihajajoče spremembe Wild Rift Esports.

Po prodoru v mehurček mobilnega e-športa z izdajo igre Wild Rift, igre MOBA, ki jo je močno navdihnil njihov priljubljeni naslov League of Legends, so se pri Riot Games odločili, da se osredotočijo na gostovanje ligaških turnirjev v Aziji. Do te odločitve je prišlo po pomanjkanju navdušenja in odziva igralcev na Zahodu in v drugih regijah, saj je trg mobilnih iger bolj priljubljen v Južni Aziji.

To pa ne pomeni, da je Riot popolnoma opustil Wild Rift Esports na zahodu in v EMEA. Sporočilo za javnost je razkrilo, da sta razvijalec in založnik igre ponudila priložnost organizatorjem turnirjev tretjih oseb, da gostijo turnirje v regijah, ki niso Azija. »Kot del novega načrta zunaj Azije ne bomo več neposredno upravljali Wild Rift e-športne lige in namesto tega dajemo priložnost tretjim osebam, da gostijo dogodke – tako se bomo lažje osredotočili na prihajajočo azijsko ligo Wild Rift.« je dejal John Needham, predsednik e-športne sekcije pri Riot Games.

»Nova liga Wild Rift v Aziji bo prva medregionalna profesionalna mobilna e-športna liga Riot in bo aprila 2023 nadomestila originalno ligo Wild Rift Esports (WRE). Ta novi ligaški ekosistem bo sestavljen iz dvanajstih ekip iz kitajskega WRL in osmih ekip iz drugih azijskih regij.« pravi John Needham. Sezona bo sledila formatu dveh razdelitev (splitov) vsako leto in »se bo osredotočala na predstavitev najboljših talentov iz najbolj konkurenčnih regij v našem športu.«

»Verjamemo, da bodo te spremembe skupnosti dale čas in priložnost za organsko rast ter ugotovile, kakšno vlogo bo v njihovem ekosistemu igrala konkurenca na visoki ravni. Ko se bo e-športna pokrajina Wild Rift razvijala, bomo pripravljeni na korak naprej.« je v sporočilu za javnost dejal predsednik Needham. Še vedno je zelo verjetno, da bo Riot ponovno vlagal v regije NA in EMEA za profesionalne turnirje, vendar ne zelo kmalu, saj bodo začeli dajati prednost azijskemu trgu.

Oboževalci lahko pričakujejo, da bo v prvem četrtletju leta 2023 razkritih več informacij o prihajajoči azijski ligi. 

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

Povzeto po: Vir
Slika: Riot Games

  • Kopirano v odložišče