Kaj je izbiranje tekem na podlagi spretnosti (SBMM) v igri Apex Legends?

Kaj je izbiranje tekem na podlagi spretnosti (SBMM) v igri Apex Legends?

Goran Kužet | 24/11/2022 10:27
  • Kopirano v odložišče

Kaj je izbiranje tekem na podlagi spretnosti (SBMM) v igri Apex Legends?

Večina igralcev igre Apex vam bo povedala, da je v tej igri težko opredeliti "spretnost". Ali je to dober občutek za zemljevid, na primer vedeti, kdaj se obrniti ali kako se najbolje izogniti obroču? Ali gre zgolj za mehanske sposobnosti in reakcijski čas? Ali lahko kompetentno uporabljate najrazličnejše legende in orožje? Je to K/D? Vse to so elementi, ki jih je treba upoštevati pri določanju igralčevih sposobnosti, nekaterih pa ni mogoče preprosto izmeriti.

Oktobra 2022 je tehnični direktor podjetja Apex Samy Duc v odgovoru na vprašanje profesionalnega igralca Albralelie napisal poučno nit o oblikovanju tekem. Pojasnil je, da se tako v rangiranih kot v nerangiranih tekmah uporablja SBMM, vendar je le v rangiranih viden kazalnik napredovanja: vaša stopnja, ki se giblje od bronaste do Apex Predator.

V nedavnem odgovoru profesionalnemu igralcu Snip3downu je Duc pojasnil, da razvojna ekipa podjetja Respawn trenutno ponovno ocenjuje sistem SBMM, ki ga uporablja Apex. Pojasnil je, da zdaj, ko se igralci združijo v četo, veljavni sistemi upoštevajo najvišjo oceno spretnosti in jo uporabijo za primerjavo z drugimi četami. Vendar to ne bo veljalo dolgo: Duc je tudi povedal, da bo sistem kmalu prilagojen in bo morda bolj upošteval druge dejavnike. Igralci, ki jih zanimajo spremembe, bodo morali na več informacij počakati do konca leta 2022 ali začetka leta 2023.

 

Članek povzet po: vir

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče