Zakaj so Battle Royale igre tako popularne?

Zakaj so Battle Royale igre tako popularne?

Alja Šavle | 26/06/2022 22:03
  • Kopirano v odložišče

Zakaj so Battle Royale igre tako popularne?

Odkar sta bila PUBG in Fortnite izdana, so igre Battle Royale doživele nepredstavljivo rast v priljubljenosti.

Danes smo tukaj, da odgovorimo na pogosto vprašanje: zakaj so v zadnjih petih ali šestih letih igre Battle Royale postale tako popularne?

Večigralske igre so bile od nekdaj osnovane na enostavnem konceptu “ekipa A proti ekipi B”. A približno od leta 2015 dalje, sta igri Dayz in H1Z1 predstavili nov koncept: “Kaj pa, če bi vsi igrali zase in se borili proti vsem ostalim?”

Še več, igre so skupaj spravile več kot sto igralcev in jih vrgle v veliko, odprto okolje, zasuto z orožjem in opremo. To je temeljna podlaga večine iger Battle Royale, pri čemer večina naslovov najvišjega nivoja uporablja svojo verzijo standardne formule.

Nekaj ​​časa se je vsak razvijalec želel vključiti v akcijo. In povpraševanje je poganjala že sama po sebi tekmovalna narava človeške rase, koncept resnično dostopnih platform in seveda brezplačne igre.

Zaradi čistega tekmovalnega okolja, v katerega se igralci potopijo, so te igre tako zelo priljubljene in biti najboljši v nečem je, preprosto povedano, velik dvig ega.


Druga pomembna značilnost je razpoložljivost iger. Običajno so naslovi Battle Royale brezplačni za igranje, z izbirno naročnino, ki je tradicionalno poimenovana "battle pass". Poleg tega je igre mogoče igrati na več platformah, kar odpira resnično vsestransko in daljnosežno občinstvo. Fortnite je fantastičen primer, saj imajo igralci možnost skupnega igranja preko mobilnih naprav in platform PC, Xbox, PlayStation in Nintendo.

Večino iger battle royale je enostavno razumeti, so zelo priljubljene med streamerji in ustvarjalci vsebine, razvijalci pa z njimi nimajo preveč dela. Za razvijalca stane zelo malo, da zažene platformo battle royale in jo sčasoma posodablja – tako kot na primer Warzone, Fortnite in Apex Legends.

To je dinamična in zmagovalna formula, vse te komponente pa skupaj poudarjajo, zakaj so igre battle royale tako priljubljene.


Povzeto po: vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče