Ne zamudite končnice VALORANT Regional Leagues 2022 East: Surge Stage 2

Ne zamudite končnice VALORANT Regional Leagues 2022 East: Surge Stage 2

Alja Šavle | 27/06/2022 20:16
  • Kopirano v odložišče

Ne zamudite končnice VALORANT Regional Leagues 2022 East: Surge Stage 2

V končnico VLR East: Surge Stage 2 se je priboril tudi Diamant Esports.

Regionalne lige VALORANT so del uradnega turnirja razvijalca Riot Games VALORANT Champions Tour 2022. Najboljše poleg denarnega nagradnega sklada v vrednosti 20.000 evrov, čaka še uvrstitev na EMEA Challengers Promotion VCT ter tako predstavlja odskočno desko v svet vrhunskega e-športa.

V regionalni ligi vzhodne Evrope tekmuje tudi ekipa slovenske organizacije, ki se je uvrstila v končnico Stage 2. Esport1 Slovenija je ekipo spremljala na poti do končnice in prenašala vse tekme Diamant Esports na svojem YouTube kanalu. Poglejmo, kako so se do sedaj odrezali.

Ekipo mlade organizacije, ki je nastala komaj v lanskem letu, sestavljajo slovenski, hrvaški in srbski igralci:

  • Patrik “Patix” Rozman
  • Tilen “Grmekista” Grmek
  • Jovan “tatzuki” Milovanovic
  • Paolo “bmblbe” Peloza
  • in kapetan Ivan “Prti” Erak

Skupinski del redne sezone je potekal po sistemu dvojni Round Robin. Osem ekip se je srečalo v best-of-one igrah. Najboljše štiri so nadaljevale v končnico. Ob koncu redne sezone si je Diamant Esports priboril četrto mesto na lestvici s skupnim rezultatom 8-6 in petimi točkami razlike.

Od tretjega do prvega mesta so si po vrsti sledili NOM eSports, TENSTAR in na vrhu Anorthosis Famagusta Esports.

Diamanti so ob koncu redne sezone zadovoljni s svojim rezultatom. Veselijo se igre v končnici s katero koli izmed štirih ekip, z izjemo Tenstarja, ki so ga sicer v svojem prvem srečanju premagali, a po težki igri v repasažah jim je srečanje pustilo grenak okus v ustih.

V pogovoru po igri s Tenstarjem je Patix na vprašanje, ali bomo v končnici morda le videli mapo Haven, odgovoril pritrdilno. Sicer ni zaupal, ali bo poligon morda izbrala njegova ekipa, a zgleda, da so tudi na to pripravljeni.

Diamant Esports bo igral v uvodni seriji končnice proti Anorthosis Famagusta Esports. Srečanje lahko spremljate v živo s slovenskimi komentatorji 1. julija 2022 ob 15.00 na samo na Esport1 Slovenia youtube kanalu.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče