Top 10 aktualnih serij, ki temeljijo na videoigrah

Top 10 aktualnih serij, ki temeljijo na videoigrah

Alja Šavle | 20/01/2023 15:51
  • Kopirano v odložišče

Top 10 aktualnih serij, ki temeljijo na videoigrah

Težko pričakovana igrana serija The Last of Us je ta teden doživela premiero, ki je bila na splošno pozitivno sprejeta. Za vse ljubitelje videoiger smo pripravili seznam nekaj najnovejših televizijskih serij, ki temeljijo na franšizah videoiger - od groznih do tistih, posebej dobro animiranih. Upoštevajte, da je ta seznam povsem subjektiven.


10. THE WITCHER: BLOOD ORIGIN (2022)

Med najslabše ocenjenimi serijami tako med kritiki kot med občinstvom nasploh, The Witcher: Blood Origin se dogaja več kot tisoč let pred zgodbo Veščeca, ko se sedem izobčencev iz sveta vilincev združi v boju proti neustavljivi sili. Med bolj izvirnimi recenzijami na spletni strani Rotten Tomatoes najdemo opis: “Obupna serija, a še vedno boljša od Prstanov moči.”

9. RESIDENT EVIL (2022)

Stopničko više najdemo še eno delo v seriji “nadaljevank, ki si z originalno vsebino delijo le ime”. Zaradi burnega odziva razočaranih oboževalcev franšize, je bila druga sezona Resident Evil nekaj dni po izidu prve nemudoma odpovedana. Kakor povzela uporabnik Rotten Tomatoes: “To je še en neuspešen poskus družbe Umbrella.”

8. DRAGON'S DOGMA (2020)

Na osmem mestu ne zaradi grozot, ki bi jih serija lahko zagrešila proti izvirniku, ampak zaradi vsega, kar bi lahko bila, pa ni šlo. Vsebina ni obupna, je pa žal obupno nezanimiva. Z besedami recenzenta na Rotten Tomatoes: “Popolnoma izpustila je bistvo, zaradi katerega je bila izvirna videoigra zame tako dobra. Serija je imela zmaja, a je pozabila na dogmo.”

7. THE WITCHER (2019)

Priznajmo si, brez Henryja Cavilla bi The Witcher pristal bistveno niže. S trenutno 74% oceno gledalcev je bila serija veliko bolje sprejeta kot nekatere više na lestvici. A vse se še lahko spremeni z izidom tretje sezone, ki je Cavilla poslala čez rob, in prihodom njegovega nadomestka Liama Hemswortha.

6. HALO (2022)

Na tekmovanje za priredbo, ki je najbolj razmesarila svojo franšizo, se je lani pridružil še Paramountov Halo. Med dosežki, ki jih lahko pripišemo tej “mojstrovini” sta razkritje obraza Master Chiefa (po dvajsetih letih vsebine) in seks scena z vohunko, medtem dokler ju Cortana najverjetneje gleda?

5. DRAGON AGE: ABSOLUTION (2022)

Veš, da je serija srednja žalost, ko recenzent na Rotten Tomatoes napiše: “Dobra animacija, lepe akcije in "v redu" zgodba.”

Dragon Age: Absolution je še ena generična fantazijska mešanica, tokrat v Dragon Age preobleki, ki poskuša replicirati uspeh Castlevanie. Čeprav naslovne igre slovijo po sicer tipiskih, a nadvse simpatičnih likih, so glavni junaki animirane serije tako dolgočasni, da za njih skoraj ni vredno navijati.

4. DOTA: DRAGON'S BLOOD (2021)

S 85% oceno občinstva na Rotten Tomatoes si je animirana serija postavljena v Dota svetu pridobila kar nekaj privržencev. S solidno zgodbo, zasedbo in animacijo, njena edina pomanjkljivost je čas, ki ga ima na voljo. Z le osmimi epizodami na sezono, se velik del vsebine zdi skondenziran, okrajšan in velikokrat prenagljen.

3. CASTLEVANIA (2017)

Tako kot pri zadnji sezoni Igre prestolov, boste v seriji Castlevania najbolj uživali, če se pretvarjate, da se zgodba zaključi s porazom Dracule. Z ikonično koreografijo, ki je rodila marsikaterega klona (gledamo tebe The Witcher: Nightmare of the Wolf), serija Castlevania najbolj blešči takrat, ko se drži dogodkov iz igre.

2. CYBERPUNK: EDGERUNNERS (2022)

Ker nismo pretirani privrženci cenenih hipernasilnih in seks scen Studia Trigger, s težavo postavljamo Cyberpunk: Edgerunners na drugo mesto. Kljub temu lahko priznamo, da gre kaotična pripoved japonskih ustvarjalcev z roko v roki z glavno temo serije. S 100% oceno kritikov in 96% oceno uporabnikov Rotten Tomatoes si Cyberpunk: Edgerunners prvo mesto najbolj uspešne adaptacije video igre deli z Riotovo mojstrovino.

1. ARCANE: LEAGUE OF LEGENDS (2021)

S štirimi emmyji v žepu in nazivom najbolj gledane serije v več kot 30 državah v času izida ni lahko opisati, kaj ta serija pomeni toliko ljudem. Zato dajmo preveriti direktno pri ljudeh.

"Močna pripoved v seriji je resnično nadgrajena z izjemno animacijo. Obrazi junakov zabeležijo vsak trzljaj čustev," pravi Judy Berman iz revije TIME.

"Zrela in dobro zasnovana zgodba, zanimivi in večplastni liki ter osupljiva animacija so dovolili, da sem se kljub temu, da me LoL ni zanimal, odlično zabaval," je komentiral David Hogan s spletne strani hoganreviews.co.uk.

Rafael Motamayor za IGN Movies lepo povzame: "Klasika v nastajanju in žebelj v krsto tako imenovanega "prekletstva videoiger".”

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče