Igralci MTG obžalujejo izgubo 30-letne zgodovine

Igralci MTG obžalujejo izgubo 30-letne zgodovine

Alja Šavle | 28/01/2023 13:32
  • Kopirano v odložišče

Igralci MTG obžalujejo izgubo 30-letne zgodovine

Za igro, ki je starejša od mnogih igralcev, je povsem naravno, da se prilagaja in spreminja za vsako generacijo. A navdušenci so pred kratkim ugotovili, da se mnogi članki, v katerih so zajeti najznamenitejši trenutki v igri Magic, izgubljajo in zgodovina igre MTG bo morda za vedno izginila.

Razvijalci Wizards of the Coast posodabljajo svoje spletne strani in zdi se, da se pri tem izgubljajo nekatere stare informacije. Na to je opozoril uporabnik Twitterja JasonVorthos, ki je opazil, da določene serije člankov, ki zajemajo legendarne trenutke zgodovine MTG, ni več.

Posodobitev spletnega mesta se je začela novembra 2022. V članku iz istega obdobja je podjetje Wizards of the Coast pojasnilo, da bodo nekatere vsebine morda začasno nedostopne, vendar naj bi se sčasoma vrnile. A ne vse.

»Nekatere vsebine bodo izginile," je pojasnjeno v prispevku. "Medtem ko se trajno priljubljene in zelo obiskane vsebine, vključno z Magic Story in kolumno Marka Rosewaterja Making Magic, ter večina vsebin iz zadnjih nekaj let, prenašajo na novi back end, se bo veliko starejših člankov arhiviralo.«

Številni igralci MTG obžalujejo izgubo z zgodovinskega vidika. Kot je dejal SaffronOlive, osebnost MTG, ima MTG v primerjavi z drugimi igrami s kartami veliko bolj obsežno zgodovino, ki dodaja kartam globino in ustvarja vzdušje, ki ga druge igre ne morejo zlahka ujeti.


Povzeto po: vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče