Najbolj pričakovane priredbe videoiger v serije in filme, ki izidejo v 2023

Najbolj pričakovane priredbe videoiger v serije in filme, ki izidejo v 2023

Nuša Klepec | 29/01/2023 20:39
  • Kopirano v odložišče

Tokrat se osredotočimo na najbolj zanimive serije in filme, ki izidejo že v tem letu.

Lahko bi rekli, da se nam obeta renesansa priredb videoiger. Najboljši del? Mnoge od njih so videti veliko boljše od preteklih adaptacij videoiger. Pred kratkim smo napisali seznam 10 aktualnih serij, ki temeljijo na videoigrah, danes pa si bomo pogledali najnovejše podrobnosti o priredbah, ki so trenutno v pripravi in izidejo že v letošnjem letu.

1) The last of Us (15. januar, 2023)

Serija The Last of Us je bila razglašena za prelomnico na področju filmskih adaptacij videoiger in je dolgo časa predstavljala veliko upanje igralcem, ki so računali na odlično priredbo igre v filmskem svetu. Zdaj, ko je končno izšla, vse kaže, da bo pričakovanja tudi izpolnila. V seriji nastopa priljubljeni Pedro Pascal v vlogi čednega tihotapca Joela in Bella Ramsey v vlogi njegove brihtne spremljevalke Ellie. Serija je hitro navdušila tako ljubitelje igre kot ostale gledalce in v kolikor bo lahko prepričala tudi kritike, bo postavila visok standard za adaptacije videoiger v prihodnosti.

2) Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (31. marec, 2023)

Spomladi boste oboževalci serije Dungeons & Dragons dočakali prvi film iz franšize. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves nas popelje na nenavadno potovanje skupine pustolovcev, ki se odpravijo na pot, da bi nazaj pridobili izgubljeno relikvijo. Humoristična akcijska pustolovščina bo poskušala prenesti bogato domišljijo legendarne RPG igre na velika platna in zanimivo bo videti, kako bo vse skupaj izpadlo.

3) The Super Mario Bros. Movie (7. april, 2023)

Minilo je že nekaj desetletij od nastanka legendarne franšize Mario Bros, a svet še ni uzrl Maria na filmskem platnu. Sedaj bo čakanja končno konec, saj spomladi izide film The Super Mario Bros. Movie. V filmu bo Mariu glas posodil Chriss Pratt, poleg njega pa igrajo še Anya Taylor-Joy kot Peach, Charlie Day kot Luigi in Seth Rogen kot Donkey King. Kot je razvidno iz napovednika, lahko pričakujemo veliko humorja, vsekakor pa je največje vprašanje, ali je zvezdniška zasedba glasovnih igralcev uspela narediti dovolj, da bo navdušila tudi old-school igralce, ki na priredbo čakajo že vrsto let.

4) Gran Turismo (11. avgust, 2023)

Tudi priljubljena avtomobilska simulacija in ekskluzivna PlayStationova dirkalna franšiza Gran Turismo se bo avgusta prebila na filmsko platno. Režiserja Neilla Blomkampa je navdihnila resnična zgodba mladega igralca Gran Turisma Janna Mardenborougha, ki je od ljubitelja igre in zmagovanja na spletnih tekmovanjih sledil svojim sanjam in postal profesionalni dirkač. Vlogo glavnega lika Janna bo prevzel Archie Madekve, ob boku pa se mu bodo pridružila tudi uveljavljena igralska imena kot so David Harbour, Orlando Bloom, Darren Barnet, Geri Halliwell Horner in Dijmon Hunsou.

5) Witcher - 3. sezona (poleti 2023)

Ker je tretja sezona Witcherja tudi zadnja, v kateri bo kot Geralt nastopil Henry Cavill, je ustvarjalka serije Lauren Hissrich napovedala, da bo tretja sezona najbolj junaško slovo za glavnega junaka, kot so ga lahko pripravili. Po njenih besedah naj bi bila tretja sezona še najbližja adaptacija knjig. Natančen datum izida sicer še ni bil objavljen, vendar je Henry Cavill svojim oboževalcem obljubil, da bo nova sezona na voljo za ogled poleti 2023, predvidoma nekje med junijem in septembrom.

6) Fallout (2023)

Satirični pogled na retro-futuristično apokalipso v igri Fallout, bi moral biti dobra podlaga za adaptacijo serije, ki bo nastala pod okriljem Amazon Prime, še posebej pod vodstvom ustvarjalcev serije Westworld Lise Joy in Jonathana Nolana, ki sta dobro poznana na področju znanstvene fantastike. Natančen opis zgodbe še ni znan, zagotovo pa lahko pričakujemo ghoule, mutante in kiborge ter dogajanje postavljeno v jedrsko puščavo. Datum izida serije še ni znan, vendar pa naj bi izšla enkrat letos. Snemanje serije je že zaključeno, vendar je glede na tematiko verjetno potrebno še precej obdelave. V glavnih vlogah bodo Walton Goggins (The Hateful Eight), Ella Purcell (Yellowjackets) in Kyle MacLachlan (Twin Peaks).

7) Arcane - 2. sezona

Netflix je napovedal drugo sezono animirane serije iz sveta League of Legends, vendar je bilo do sedaj razkritih bolj malo podrobnosti. Ker je prva sezona izšla že 2021, ljubitelji nekako pričakujejo, da se bodo Vi, Jinx in Caitlyn vrnile že letos - kar je sicer možno, a prav gotovo proti koncu leta 2023, mogoče pa še nekoliko kasneje. Arcane je pritegnila veliko število gledalcev, ne samo zagrizenih privržencev igre League of Legends temveč tudi ostale gledalce, prva sezona serije pa je prejela celo Emmy nagrado za najboljši animirani program.

8) Halo - 2. sezona (2023)

Čeprav se načrtovana filmska priredba izvirne igre Halo ni nikoli uresničila, je franšiza sedaj postala televizijska serija pri Paramount+, njena druga sezona pa je trenutno v produkciji na Islandiji. Odzivi na prvo sezono so bili mešani, a v drugi sezoni bo vodenje oddaje prevzel Dave Wiener iz serij Fear the Walking Dead in Brave New World, zato se lahko le sprašujemo, kam bo serija zavila v novi sezoni. Izšla naj bi ob koncu letošnjega leta.

9) Borderlands (2023)

Film Borderlands, ki ga ustvarja Lionsgate, je eden izmed najbolj divjih napovedi s tega seznama. Za zdaj namreč kaže, da ima tako veliko prednosti kot veliko slabosti. Film, ki temelji na risani večigralski looterski igri podjetja Gearbox Software, se ponaša z veliko zvezdniško zasedbo: Kevin Hart kot plačanec Roland, Cate Blanchett kot izobčenka Lilith, Arianna Greenblatt kot oboževalka Tiny Tina in seveda Jack Black kot razlagalec Claptrap. Po prvih promocijskih slikah se zdi, da se film močno naslanja na estetiko igre, vendar si je težko predstavljati, kako to deluje v praksi. Veliko bo odvisno od tega, kako se bo režiser Eli Roth spopadel z maničnim in mladostniškim humorjem serije, pojavljajo pa se govorice, da naj bi mu morda pri režiji pomagal tudi režiser Deadpoola Tim Miller.

10) Twisted Metal (april-avgust, 2023)

Studio Peacock pripravlja serijo Twisted Metal, za katero je videti, da se bo nekoliko zgledovala po Zombielandu. Priredba igre je bila napovedana že leta 2019, v njej pa bo zaigral Anthony Mackie v vlogi Johna Doeja, poleg Willa Arnetta v vlogi Sweet Tooth, Stephanie Beatriz v vlogi Quiet, Thomasa Hadena Churcha v vlogi agenta Stonea in Neve Campbell v vlogi Raven. Akcijska komedija avtorjev Deadpoola Rhetta Reesea in Paula Wernicka je drzna poteza studia, da morda oživi zanimanje za franšizo, ki je tragično zamrla, ko vse od leta 2012 naprej ni doživela novega dela, kljub temu da je bila ena prvih velikih uspešnic na prvotni konzoli PlayStationa in je s svojim ostrim humorjem pomagala utrditi konzolo tudi kot platformo za odrasle. Če bo seriji uspelo črno komedijo iz iger prenesti v tedensko obliko, bo morda le doživela pozitiven odziv. Izšla naj bi nekje med aprilom in avgustom 2023.


Poleg omenjenega seznama se pripravlja še cel kup drugih serij in filmov, ki bodo temeljili na priljubljenih videoigrah, vendar bomo do njihovega izida morali še malo počakati, saj trenutno še ni znano, kdaj bodo dokončani. Med njimi so priredbe iger Assassin's Creed, BioShock, Days Gone, Death Stranding, Minecraft: The Movie, Mortal Kombat in Ghost of Tsushima. Vsekakor bomo o novih podrobnostih teh adaptacij poročali takoj, ko bo znanega kaj več.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče