Prvi teden ERL lig je mimo

Prvi teden ERL lig je mimo

Tomo Pejanović Nosaka | 30/01/2023 12:52
  • Kopirano v odložišče

Prvi teden ERL lig je mimo

Prejšnji teden so se začela regionalna League of Legends tekmovanja, med njimi tudi italijanski PG Nationals, Elite Series, Hitpoint Masters ter naš lokalni EBL.

 

Vse rezultate do preteklega petka smo že poročali prejšnji teden, od takrat pa sta oba naša predstavnika v ligi EBL odigrala in zmagala še po eno tekmo. Luka “King” Kralj in njegov Cyber Wolves je dobesedno dominiral ekipo XtremeDominators, medtem ko je Bor “Kektz” Jeršan z Diamant Esports zabeležil tretjo zmago proti Ankora Gaming. Trenutno stanje na lestvici je po godu slovenskih ljubiteljev igre League of Legends, saj si Diamanti delijo prvo mesto s Partizanom, volkovi pa tik za njima na tretjem mestu, skupaj z bolgarsko organizacijo MAGAZA Esports.

V petek pa je bil na sporedu tudi večni beograjski derbi med Crveno zvezdo in Partizanom, ki so ga pričakovano dobili črno beli. Celoten petkov program z vsemi štirimi tekmami in studijskim delom si lahko ogledate na spodnjem videju.

EBL se bo nadaljeval ta četrtek, ko bo na sporedu tudi dvoboj vodilnih ekip, saj se ob 21:00 uri srečata naš Diamant Esports in beograjski Partizan, uro kasneje pa igra Cyber Wolves proti aktualnim prvakom Valiance, za katere je v prejšnji sezoni igral tudi King. V petek ob 21:00 uri pa bomo lahko gledali dvoboj med omenjeno ekipo Valiance in Diamantom, sledila pa bo tekma med volkovi in Ankora Gaming.

 

V italijanski ligi PG Nationals je pretekli petek Nejc “KroMAX” Skok doživel še drugi poraz, tokrat je njegovo ekipo Axolotl zlahka premagal Cyberground Gaming. V prihajajočem krogu se bo slovenski support igralec pomeril proti DREN Esports in GGEsports, mi pa bomo držali pesti in upali na prvo zmago Skoka in njegove ekipe.

 

Več uspeha pri zahodnih sosedih pa je imel Žiga “apples” Jereb, trener ekipe aNc Outplayed, ki je s svojimi igralci dosegel dve zmagi. Konec tega tedna pa sta pred Jerebom dva težka dvoboja, saj se bo njegova ekipa pomerila z obema ekipama, s katerima si njegov aNc Outplayed deli prvo mesto – prav tako neporažena Dsyre in Macko Esports.

Za Esport1.si je Žiga "Apples" Jereb povedal: "Ciljamo na 14-0, tako da smo pričakovali 2-0 začetek." Za prihodnji teden pa pravi, da upajo na zmago proti ekipama Dsyre in Macko, ampak bo težko, saj skupaj z njima veljalo za tri najmočnejše ekipe v ligi. "Tekme bodo zelo blizu," je zaključil Jereb.

 

Svojo prvo zmago pa je vknjižil tudi Tim “Nalu” Hostnik, ki ostaja pri češki organizaciji Entropiq kot glavni trener. V petek so premagali BRUTE, jutri pa jih čaka Cryptova, drugi igralni teden pa bodo zaključili v petek ob 17:00, ko jim bo nasproti stal Team Sampi.

 

Jutri pa bo z igranjem nadaljeval tudi Benjamin “Subbex” Rebernik, ko se bo pomeril proti ekipi KRC Genk Esports, v četrtek pa Rebernika in njegove soigralca čaka še The Agency.

 

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče