Najboljše igre v mesecu februarju

Najboljše igre v mesecu februarju

Nuša Klepec | 12/02/2023 21:19
  • Kopirano v odložišče

Februar je kratek, a sladek. Poglejte si, katere nove igre si boste želeli preizkusiti.

Čeprav je prva polovica meseca že skoraj za nami, verjamem, da boste razumeli nekoliko poznejši izid članka, saj je bilo najprej nujno preizkusiti Hogwarts Legacy, ki je bila ena najbolj pričakovanih iger celotnega leta in je za trenutek povsem zasenčila druge igre. Ampak meseca še ni konec in še nekaj dobrih novih izidov je pred vrati, zato si kar poglejmo, katere so najboljše februarske igre.

Hogwarts Legacy (10. februar) - PS 5, Xbox Series X|S, PC

Igra je v redni izdaji izšla 10. februarja in podrla rekorde za najbolj gledano enoigralsko igro na Twitchu, na Steamu pa po številu prodanih izvodov zaostaja le še za eno enoigralsko igro, Cyberpunk 77. Hogwarts Legacy je fantazijsko-akcijska RPG igra odprtega sveta, ki vas popelje na raziskovanje čarovniškega sveta, predstavljenega v knjigah o Harryju Potterju. Odzivi na igro v prvih nekaj dneh so tako pozitivni, da nekateri že namigujejo, da bi lahko postala celo igra leta 2023.

Wild Hearts (17. februar) - PS5, Xbox Series X|S, PC

Igra Wild Hearts izpod rok EA obljublja čudovito okolje, zahteven lov in hitro gradbeno mehaniko, zato predstavlja legitimnega tekmeca Monster Hunterju, v kolikor bodo pričakovanja izpolnjena. Gre za novo igro, v kateri boste igralci lovili in raziskovali fantazijski polodprti svet, navdihnjen po fevdalni Japonski. Pri razvoju igre so EA sodelovali z razvijalskim studiem Omega Force, ki je znan po akcijski seriji Dynasty Warriors. 

Atomic Heart (21. februar) - PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC

Navdušenje nad igro Atomic Heart je vse od njene napovedi pred štirimi leti vztrajno naraščalo, saj so se vrstili vedno bolj nenavadni, znanstvenofantastični napovedniki, ki so prikazovali prvoosebno streljačino iz sovjetskega okolja, ki nekoliko spominja na BioShock. Prvi vtisi so obetavni, igra vsebuje zanimiv svet z dinamičnim bojevanjem ter navdihujočo umetnostjo. Dolgoletni skladatelj igre Doom Mick Gordon je za album Atomic Heart ustvaril izvirno glasbo, ki bo pomešana s skladbami iz 50. do 80. let. Po besedah razvijalca Mundfish je rezultat albuma pop glasba v sovjetskem slogu in sočni remiksi v slogu Dooma.

Like a Dragon: Ishin (21. februar) - PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC

Gre za akcijsko pustolovščino, ki jo je razvil studio Ryu Ga Gotoku, izdalo pa podjetje Sega za PlayStation 3 in PlayStation 4. Gre za spin-off serije Like a Dragon, ki je bila v angleški lokalizaciji prej znana kot Yakuza. V igri prevzamete vlogo samuraja Sakamota Ryome in se odpravite v Kyoto, da bi našli očetovega morilca, se očistili naprtenega umora in si povrnili čast. S tem boste končali obdobje samurajev in za vedno spremenili prihodnost Japonske.

Horizon Call of the Mountain (22. februar) - PSVR 2

Horizon Call of the Mountain je samostojna spin-off igra za PSVR 2, katere dogajanje je postavljeno med dogodke v igri Horizon Zero Dawn. Osredotoča se na dva glavna igralna sistema: premikanje, ki ga podpira zadovoljiva mehanika plezanja, ter boj z lokom in puščico. Pri plezanju boste morali fizično segati z roba na rob, pri streljanju z lokom pa izvesti celotno dejanje: seči nazaj za puščico, jo zapičiti, nameriti, nato pa potegniti nazaj in spustiti. Razvijalci obljubljajo potopitev v čudovito naravo in dogodivščino znotraj sveta Horizona kot je še niste izkusili.

Company of Heroes 3 (23. februar) - PS5, Xbox Series X|S, PC

Company of Heroes 3 se vrača večji in boljši kot kdajkoli prej, z dvema kampanjama iz druge svetovne vojne, eno v Severni Afriki in drugo v Italiji. Združuje srdito bojevanje s poglobljenimi strateškimi odločitvami na osupljivem sredozemskem vojnem prizorišču. Company of Heroes 3 želi Relic ohraniti tisto, kar so dolgoletni oboževalci vzljubili v tej priznani realno-časovni strategiji, hkrati pa vgraditi tudi nove mehanizme, kot sta taktični premor in dinamična mapa kampanje.

Sons of the Forest (23. februar) - PC

Sons of the Forest je nadaljevanje ene najboljših survival grozljivk za osebne računalnike. Tako kot njena predhodnica vas tudi igra Sons of the Forest pusti na srhljivem otoku, kjer lahko preživite le s svojo iznajdljivostjo in pametnimi odločitvami. Nabirati morate surovine za izdelavo orožja in zatočišča, da ne postanete žrtve kanibalov na otoku. Igra vam prepušča popolno svobodo, da se sveta lotite po svojih željah - sami se odločite se, kaj boste počeli, kam boste šli in kako boste najbolje preživeli. Vi izbirate, kaj se bo zgodilo in si kujete svojo usodo.

Kerbal Space Program 2 (24. februar) (zgodnji dostop) - PC (različici za PS in Xbox izideta kasneje)

Vaši najljubši mali zeleni astronavti so nazaj, njihov cilj pa so oddaljene zvezde. Kerbal Space 2 je nadaljevanje simulacije vesoljskih poletov, ki prinaša nova okolja, izboljšane vizualne podobe, popolnoma prenovljen uporabniški vmesnik, več kot 350 novih delov raket ter možnost prilagajanja in barvanja ladij. V zgodnjem izidu je igra postavljena izključno v prenovljeno različico sistema Kerbolar iz prvotne igre z novimi sistemi terena in ozračja, razvijalec Intercept Games pa načrtuje, da bo po zagonu igro nadgradil z dodatnimi sistemi za raziskovanje, bazami po meri ter podporo za več igralcev in modov.

Octopath Traveler 2 (24. februar) - PS5, PS4, Switch, PC

Igra Octopath Traveler iz leta 2018 bo letos dobila nadaljevanje, v katerem se bo zgodba o Solistiji nadaljevala z vidika osmih novih igralnih likov. Octopath Traveler II, ki sta jo razvila Square Enix in Acquire, uporablja enak umetniški slog HD-2D kot njena predhodnica. V nadaljevanki nastopa osem protagonistov z ločenimi, a tesno povezanimi zgodbami. V najnovejšem napovedniku sta predstavljena dva od teh likov - učenjaka Osvald in trgovec Partitio - ter nov sistem latentnih moči, ki aktivira edinstvene sposobnosti, ko lik utrpi dovolj poškodb ali uniči dovolj sovražnikovih ščitov. Medtem ko je izvirnik izšel ekskluzivno za Switch, bo igra Octopath Traveler 2 poleg Nintendove hibridne konzole izšla tudi za PS5, PS4 in PC.

Destiny 2: Lightfall (28. februar) - PS5, PS4, Switch, PC

Destiny v svoji novi razširitvi preizkuša kibernetski punk. Razširitev bo v igro prinesla nekaj zanimivih sprememb in izboljšav, zlasti za Warlocke. Z uvedbo funkcije Strand bodo Warlocki postali najbolj vsestranski in mogočni podrazred z edinstvenim igralnim slogom, ki v igri Destiny 2 še ni bil raziskan. Novi učinki Stranda bodo omogočili Warlockom, Titanom in Hunterjem, da nadzorujejo bojišče tako v PvP kot v PvE na načine, ki jih prejšnji podrazredi niso mogli.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče