Riot Games podpira Tarikov projekt Valorant Pro City

Riot Games podpira Tarikov projekt Valorant Pro City

Alja Šavle | 03/02/2023 12:42
  • Kopirano v odložišče

Riot Games podpira Tarikov projekt Valorant Pro City

Tarik "tarik" Celik, ki za Valorant razvija pobudo, namenjeno profesionalnim igralcem, se je pogovarjal z razvijalcem Riot Games. V svoji oddaji v živo je razkril, da ga razvijalci igre trenutno ne nameravajo ustaviti in da projekt dejansko podpirajo.

»Govoril sem z nekaj ljudmi iz podjetja Riot in dobil potrditev, da nas ne nameravajo ustaviti in podpirajo pobudo, ki smo jo pripravili. Odobritev nagradnega sklada je nekaj, o čemer se bodo z veseljem pogovarjali tudi v prihodnosti.«

Po težavah s kriptovalutnimi stavami v rangiranem načinu je tarik, ameriški profesionalni igralec igre Counter-Strike: Global Offensive, ki je postal streamer igre Valorant, ustvaril strežnik Discord, da bi združil profesionalce in druge vrhunske igralce za igranje 5v5 v varnem okolju. Imenovan je bil svet sedmih anonimnih profesionalcev, ki preverja celovitost projekta, na tarikovem seznamu prihodnjih načrtov pa je tudi nagradni sklad za najboljše igralce.

Valorant skupnost je zelo skrbelo, da bi lahko podjetje Riot Games ustavilo obstoj projekta. Na papirju bi bila pobuda lahko v nasprotju z Riotovim programom Road to pro, katerega cilj je ustvariti zanesljivo pot, da lahko vsakdo doseže profesionalno kariero. Čeprav so upi veliki, je Tarik že prej izjavil, da: "Če bo Riot zahteval, da prenehamo, je to popolnoma izven mojega nadzora."


Povzeto po: vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče