Slovenske Diamante bomo spremljali na EMEA Masters

Slovenske Diamante bomo spremljali na EMEA Masters

Alja Šavle | 11/03/2023 10:16
  • Kopirano v odložišče

Slovenske Diamante bomo spremljali na EMEA Masters

Ekipa Diamant Esports končala redni del balkanske lige Esports Balkan League (EBL) 2023 spring splita na prvem mestu in postala prva slovenska organizacija, ki se je uvrstila na evropsko tekmovanje EMEA Masters.

Liga EBL v igri League of Legends deluje na najvišji ravni ragionalnih lig European Regional Leagues (ERL) in dvema najboljšima ekipama v ligi omogoča možnost nastopa na prvenstvu EMEA Masters, nekdanjem evropskem tekmovanju, ki letos vključuje tudi Turčijo ter regiji SND in MENA. EMEA Masters je sekundarni nivo tekmovanj tik pod LEC.

Format turnirja EMEA Masters se začne s skupinsko fazo Play-In, v kateri bo 16 ekip razdeljenih v skupine po štiri in se bodo poskušale uvrstiti v izločilno fazo Play-Inov. Najboljši dve ekipi iz vsake skupine bosta napredovali v fazo Play-In Knockout, zmagovalna ekipa z vsake tekme pa se bo uvrstila v fazo glavne skupine.

EBL bo v Play-In poslal dve ekipi. Diamant Esports si je na podlagi neverjetnega rezultata 12-1 v rednem delu sezone že priboril prvo mesto, drugo mesto pa je odprto za eno od preostalih treh ekip, ki so se uvrstile v spomladansko končnico EBL 2023.

V razburljivem zaključku rednega dela sezone se je Diamant Esports v vseslovenskem derbiju pomeril z ekipo Cyber Wolves in še enkrat dokazal, katera domača organizacija je boljša. Diamant Esports je igral, da bi si zagotovil mesto na EMEA Masters, Cyber Wolves pa se je boril za mesto v končnici.

Na koncu sta obe ekipi dobili, kar sta želeli. Cyber Wolves se je v fazo play-offa uvrstil skupaj s srbskima organizacijama Partizan Esports in Crvena zvezda Esports. Diamant Esports pa je z arabskim predstavnikom Geekay Esports že potrjen za EM 2023 Spring Play-In.

Prvi krog spomladanske končnice lige EBL 2023 se bo začel v četrtek, 16. marca 2023, ob 18.00. Prenos si lahko ogledate na kanalih Fortuna Esports na YouTubu ali Twitchu.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče