Islandci imajo offline e-športno akademijo

Islandci imajo offline e-športno akademijo

Alja Šavle | 19/03/2023 16:21
  • Kopirano v odložišče

Islandci imajo offline e-športno akademijo

Esports Coaching Academy, ki jo je ustanovila ekipa Islandskega združenja za e-šport (IEA), trenutno omogoča treniranje elektronskih športov približno 4 % vseh otrok na Islandiji. Treningi se ne izvajajo prek spletnega portala, temveč v živo.

"Pred vsem spodbujamo osebni pouk," je za Esports Insider povedal Olafur Steinarsson, soustanovitelj podjetja Esports Coaching Academy.

»Ne želimo ustvariti še enega digitalnega orodja, ki bi otrokom dalo še eno geslo za upravljanje in jih še bolj vezalo na računalnik," je dejal. "Naš cilj je ustvariti dejanske ljudi, ki posredujejo to znanje, ki imajo lahko osebni odnos in povezavo z igralci, ki jih trenirajo, ter tako vplivajo na veliko sprememb.«

title

Esports Coaching Academy - ali ECA - lahko razdelimo na dva dela: usposabljanje e-športnih trenerjev in e-športne treninge. Trenutno metodo ECA uporablja 20 mladinskih in izobraževalnih ustanov na Islandiji, kar pomeni, da po načelih ECA tedensko trenira od 3.000 do 5.000 otrok.

Otroci se naučijo pravilno komunicirati, se dobro psihično in fizično pripraviti, ne preklinjati, spoštovati soigralce in nasprotnike, jesti in piti zdrave stvari, za optimalno zmogljivost in še veliko več.

ECA verjame, da lahko njihova metoda pomaga izboljšati podobo videoiger v očeh nepoznavalcev, od staršev do vladnih ustanov.


Povzeto po: vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče