Prodaja organizacije Virtus.pro naj bi bila legitimna

Prodaja organizacije Virtus.pro naj bi bila legitimna

Alja Šavle | 19/03/2023 16:17
  • Kopirano v odložišče

Prodaja organizacije Virtus.pro naj bi bila legitimna

Ruski tehnološki velikan VK je razkril znesek, ki ga je leta 2022 prejel za prodajo e-športne organizacije Virtus.pro.

VK je v letnem poročilu družbe za leto 2022 razkril, da je v četrtem četrtletju prodal Virtus.pro v poslu, vrednem 174 milijonov rubljev (približno 2,1 milijona evrov).

Sprememba lastništva v Virtus.pro je bila napovedana septembra 2022, ko je bil neznani armenski poslovnež Aram Karamanukyan predstavljen kot novi izvršni direktor podjetja Virtus.pro in vlagatelj v podjetje. Številni skeptiki so ugibali, da je organizacijo s potezo želela zaobiti sankcije, ki so jih številni organizatorji turnirjev od začetka ruske invazije na Ukrajino uvedli proti ekipam Virtus.pro.

Virtus.pro ekipa za CS:GO mora že več kot leto dni tekmovati z imenom "Outsiders" zaradi povezav matičnega podjetja ESforce z rusko vlado. Tudi njihova Dota 2 ekipa je sprva morala igrati kot "Outsiders", vendar je lahko zastopala podjetje Virtus.pro na vseh tekmovanjih, odkar se je organizaciji pridružil Aram Karamanukyan.

Če bo organizator turnirjev ESL družbi Virtus.pro še naprej prepovedoval udeležbo na svojih turnirjih, se bo morala njena Dota 2 ekipa morda začasno vrniti k imenu Outsiders imenu, če se bo uvrstila na turnir ESL One Berlin Major 2023.


Povzeto po: vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče