Igre, ki jih bomo preigravali v mesecu marcu

Igre, ki jih bomo preigravali v mesecu marcu

Nuša Klepec | 04/03/2023 21:34
  • Kopirano v odložišče

Težko pričakovanim konzolnim uspešnicam se pridružujejo športni naslovi, poleg tega pa The Last of Us Part I končno prihaja tudi na PC.

Tako kot sezonsko se tudi igričarsko leto uradno segreva, saj je pred nami mesec poln pomembnih izdaj in novih indie iger. Po predstavitvi PlayStation VR 2, Destiny 2 razširitvi Lightfall in Atomic Heart v vzvratnem ogledalu, marec 2023 prinaša kultno survival grozljivko, 18 novih golf lukenj in wrestling superzvezdnikov. 

Wo Long: Fallen Dynasty (3. marec) - PS4, PS5,PC, Xbox One, Xbox Series X

 

Končno bodo na svoj račun prišli navdušenci nad Souls igrami. Wo Long: Fallen Dynasty je temačna fantazijska RPG izpod rok podjetja Team NINJA, ki se odvija v obdobju kitajskih Treh kraljestev, in bo igralce popeljala v spopad z demonskimi sovražniki. Igra spremlja brezimenskega vojaka, ki se bori za preživetje v temačni fantazijski različici pozne dinastije Han. Kot je značilno za Souls igre lahko pričakujete hitro akcijo, zahtevno igranje in neusmiljeno bojevanje v kombinaciji z mističnimi močmi.

WWE 2K23 (17. marec) - PS4, PS5, PC, Xbox One, Xbox Series X

Lanskoletna igra WWE 2K22 je rokoborsko franšizo ponovno postavila na noge in letos je v ospredju še ena odmevna akcija na glavnih dogodkih. Kot običajno boste lahko izbirali med skoraj 200 superzvezdniki, jih preizkusili v vseh vrstah edinstvenih tekem in na poti do Wrestlemanie oblikovali svojo rokoborsko legendo. Za ljubitelje zgodovine WWE je na voljo nov način zgodbe, ki v ospredje postavi Johna Ceno in njegov vzpon od OVW do najveličastnejšega odra. Vendar pa tokrat ne boste igrali kot Cena, temveč kot njegovi izzivalci, ki si želijo nadvladati nad Big Match Johnom in se zapisati med legende.

Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon (17. marec) - Switch

Nova igra Bayonetta le nekaj mesecev po izidu zadnje igre? Res je, vendar je ta naslov predzgodba, ki visoko proračunsko akcijo glavnih iger zamenja za vizualno bolj osupljivo pustolovščino z izometričnim igranjem. Gre za velik odmik od običajne formule iger Bayonetta, vendar hladna estetika zgodbe in igranje z dvema protagonistoma v kombinaciji s trdim bojem obljubljata fascinantno novo smer za serijo. V igri prevzamete vlogo mlade čarovnice Cereze, še preden se je imenovala Bayonetta, in njenega demona Cheshira, s katerim se odpravita v prepovedani gozd Avalon, da bi našla moč za rešitev njene matere.

Resident Evil 4 (24. marec) - PC, PS4, PS5, Xbox Series X

Prihajajoči remake Resident Evil 4, na katerega so morali oboževalci igre čakati več let, bo moral izpolniti visoka pričakovanja, glede na to da izvirna igra velja za eno najboljših survival grozljivk. Capcom je v tej predelavi igre iz leta 2005 dodal posodobljeno igranje, prenovljeno zgodbo in grozljivo grafiko, da bi kultno klasiko prenesel v novo dobo. Tako kot prejšnje bo tudi tokratna predelava ohranila duh izvirne igre, a hkrati vanjo vnesla nekaj svežih presenečenj. Zgodba se odvija v mestu Racoon City, od biološke katastrofe je minilo šest let, preživeli Leon S. Kennedy pa sledi predsednikovi hčerki v odmaknjeno evropsko vas, kjer je z domačini nekaj hudo narobe.


EA Sports PGA Tour (24. marec) - PS5, PC, Xbox Series X

Do poletja je sicer še nekaj mesecev, a z EA Sports se boste lahko že ta mesec vrnili na igrišče PGA Tour iz udobja svojega doma. EA Sports PGA Tour je razburljiva igra za navdušene ljubitelje golfa, saj vključuje vsa štiri prvenstva Major: Masters, PGA Championship, US Open in The Open. Ustvarili boste svojega igralca golfa, razvijali svoje spretnosti z novimi vrstami udarcev in se naučili pravih strategij za igro na 30 resničnih igriščih, ki so bila pristno poustvarjena.

Crime Boss: Rockay City (28. marec) - PS5, PC, Xbox Series X

Nova akcijska igra založnika 505 Games in razvijalca Ingame Studios bi lahko bila ena najbolj nenavadnih iger meseca, ki se je lahko veselimo. Crime Boss: Rockay City je igra o organiziranem kriminalu, ki združuje prvoosebno strelsko akcijo in vojne med kriminalnimi združbami ter jo lahko igrate sami ali s prijatelji. Prevzemite vlogo Travisa Bakerja - človeka, ki želi zločin za zločinom postati novi kralj Rockay Cityja. Igra policistov in kriminalcev spominja na ljubezensko pismo akcijskim filmom iz 90. let, ko divjate po neukročeni različici Floride iz preteklosti.

System Shock (točen datum neznan) - PS4, PS5, PC, Xbox One, Xbox Series X

Sedem let po tem, ko se je prvič pojavila v kampanji množičnega financiranja, se predelava igre System Shock ta mesec končno pripravlja na predstavitev. Razvijalec Nightdive Studios se očitno trudi izboljšati kvaliteto igralske izkušnje in odpraviti napake, da bi ustvarili zvesto prenovo klasične igre, rezultati pa so z več veterani iz industrije v ekipi zaenkrat obetavni. Igra je vsekakor ena najbolj pričakovanih ta mesec, saj je konec koncev navdihnila povsem nov žanr, iz katerega so nastale igre kot je Deus Ex ter duhovna naslednika BioShock in Prey. Treba je omeniti, da so razvijalci v zadnjem času precej tihi in čeprav je izdaja igre trenutno načrtovana za marec, natančen datum izida še ni znan. Zato se zdi precej možno tudi, da pride do zamujanja z izidom.

Vredno je omeniti, da ta mesec izidejo še nekatere druge igre, ki se jih splača preizkusiti: Caverns of Mars: Recharged, Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse, The Legend of Heroes: Trails to Azure, MLB: The Show 23, izdaje iger Sifu in Valheim za Xbox ter izdaja igre The Last of Us Part I za PC.

 

 

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče