Diamant Esports so postali e-športni kralji na Balkanu

Diamant Esports so postali e-športni kralji na Balkanu

Alja Šavle | 13/08/2023 09:57
  • Kopirano v odložišče

Diamant Esports so postali e-športni kralji na Balkanu

Po tem, ko so v spomladanski sezoni za las izgubili proti ekipi Partizan Esports, so Diamant Esports včeraj ponosno vzdignili pokal balkanske lige EBL v igri League of Legends.

Sinoči sta se v napetem velikem finalu EBL, ki je pognal kri po žilah marsikaterega domačega navijača, srečali slovenski ekipi Cyber Wolves Esports in Diamant Esports. Wolvesi so se iz spodnjega kroga končnice uspešno prebili v veliki finale in po poti izločili najprej še tretjo slovensko ekipo SPIKE Syndicate in nato še spomladanske zmagovalce lige Partizan Esports.

Obe ekipi sta best-of-five finali začeli suvereno. Na koncu dokaj enakovrednega dogajanja prve igre je DIA Kektz izkoristil zaključni boj in napadel nasprotnikovo bazo, da si pribori prvo igro best-of-five serije.

Sledila je bombastična druga igra in preobrat volkovov, ki so spet pokazali zobe. Z uspešno onesposobljenim topom in rezultatom 21:6 so tla pometli z diamanti. Gledalci smo s pričakovanjem čakali na tretjo igro.

Kmalu se je pokazalo, zakaj si je Kektz zaslužil častni naslov MVP. V tretji igri je izkoristil dejstvo, da ga nasprotniki niso nemudoma shut downali, in po level 6 power spiku Rift začel hitro terorizirati s Shyvano.

V zadnji igri velikega finala so se Cyberji sprva še držali, a vse je bilo konec v ključnem skupinskem boju 30. minute, v katerem so Diamant Esports zamenjali enega igralca za štiri in še zadnjič zakorakali v nasprotnikovo bazo.

Diamant Esports so s končno zmago 3:1 postali prvaki EBL in prva slovenska organizacija, ki je dosegla ta naslov. Zdaj jih čaka še nastop na EMEA Masters Summer 2023 skupaj z ekipo Partizan Esports in ostalimi 26 evropskimi predstavniki za skupni nagradni sklad €150,000 EUR.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče