Nekaj kratkih z Diamant Esports: Intervju

Nekaj kratkih z Diamant Esports: Intervju

Rudi Ogris | 01/07/2022 17:10
  • Kopirano v odložišče

Vsi odgovori na vprašanja v intervjuju so parafrazirani in ne predstavljajo nujno mnenje in občutkov oseb v času izvajanja intervjuja.

Kratek pogovor z Gregorjem Fartkom

Pozdravljeni. Lahko poveste publiki kdo ste in kaj delate pri Diamant Esports?

Sem Gregor "eGze" Fartek in sem direktor Diamant Esports. Sem bivši amaterski igralec v igrah Counter-Strike 1.6 in CS:GO ter strastni ljubitelj video iger in športa.

Kakšna je vaša vloga v Diamant Esports

Sem "deklica za vse" - saj smo praktično vsi. Sem del ekipe treh oseb, ki vodimo Diamant. Tomo (Treach) in Nejc (Saveeey) sta vodji e-športnih ekip, smo pa vsi odgovorni za marketing, finance in uspeh Diamanta.

Diamant ima trenutno 2 ekipi. Ali pride še kakšne?

So načrti za razširitev a v trenutnem letu smo osredotočeni na gradnjo trdnih temeljev - trenutno sta to naši ekipi. Kasneje pa bomo videli. Imamo željo se širiti, morda tudi z akademijo. Delamo po principu korak po korak.

Poleg e-športa, kaj še zajema Diamant Esports

Diamant Esports je pravo podjetje. Skrbimo za pravno podporo za igralce, finance, marketinške dejavnosti - smo nekako mešanica e-športne ogranizacije in športne ekipe. Trudimo se približati e-šport splošni publiki - premostiti ta prepad in skrbeti za rast slovenske e-športne scene.

Diamantova League of Legends ekipa je nedavno podpisala Bora "Kektz" Jeršana. Kako je prišlo do tega podpisa?

Vse se začne z dobrimi človeškimi odnosi. Tu se ni šlo samo za posel - pomembno je, da obe strani govorita isti jezik. S Kektzom smo še že na začetku leta pogovarjali o sodelovanju in pogledali kakšne so možnosti za sodelovanje ter cilji. Tekom leta smo samo gradili na tem odnosu in ko je prišla priložnost, smo mu predstavili projekt v celoti in prišli do skelpa, da si vsi želimo isto stvar - zmagati EBL in priti na EU Masters ter sodelovati dlje, kot le eno sezono.

Ali imate kakšen nasvet za osebe, ki želijo vstopiti v svet e-športa. Bodisi kot tekmovalec ali kot osebje.

Nekaj je, da te zadeva veseli, je pa nekaj drugega to delati kot služba. V vsaki službi moraš napredovati, iskati rešitve in izboljšati sam sebe in svoje delo. Ko enkrat narediš ta preskok bo pot do uspeha lažja. Na neki točki e-šport postane poklic, kar pomeni da so tu dobre in slabe stvari. Morda rad igraš in terniraš, a treba je delati tudi fizične vaje, se mentalno pripravljati in gledati posnetke. Enako velja za komentatore in streamerje. V neke smislu je več čas treba delati svojo domačo nalogo.

title

Kratek pogovor z Nejcem Misem

Pozdravljeni. Lahko poveste publiki kdo ste in kaj delate pri Diamant Esports?

Sem Nejc "Saveeey" Mis. V Diamant Esports skrbim za management VALORANT ekipe in operativno delovanje podjetje.

Kakšna je vaša vloga v Diamant Esports

Kot manager VALORANT ekipe skrbim a igralce. Da imajo vse, kar potrebujejo, da lahko igrajo na primernem nivoju. Od pogovorov do opreme, prav tako pa skrbim za pogodbe z igralci.

Diamant je senzacionalno prišel v končnico VRL East: Surge Stage 2, čeprav niti ni imel mesta v ligi nekaj mesecev nazaj. Kakšnja je bila pot do nje?

Na kvalifikacijah za samo ligo smo dvakrat močno izgubili: 13-1 in 13-3. Kasneje pa je prišla ponudba, da prevzamemo pravico za sodelovanje v ligi z organizacijo, ki v njej ni več sodelovala. Stopil sem v kontakt z njimi, hkrati pa smo se znotraj Diamant pogovarjali in dogovrili kako bomo to naredil in, seveda, proti plačilu kupili mesto. Vzeli smo to možnost in fantom rekli: mesto je vaše, ni pritiska. Izkoristite to možnost, tu smo za vas. Bil je velik riziko, a zaupali in verjeli smo v ekipo - verjel sem, da ima ekipa potencial, da ligo zmaga in na koncu je bila odločitev jasna.

Kratek pogovor z Žanom Komicem

Pozdravljeni. Lahko poveste publiki kdo ste in kaj delate pri Diamant Esports?

Sem Žan Komic, direktor produkcije Multiversed Productions in z Diamant Esports imamo pogodbo za celostno medijsko podobo organizacije.

Kako je prišlo do sodelovanja z Diamant Esports?

Vse se je postavilo na pravo mesto ob pravem času. Smo ekipa ljudi, ki smo že več kot 10 let delali na TV produkcijah. Z novim letom smo se pa odločili, da gremo na svojo pot in takrat nas je Nejc Misc (Saveeey) vprašal, če nas zanima delo v e-športu. Tako smo se znašli tukaj

So bila kakšna pričakovanja pred začetkom dela?

Vsi smo ljubitelji e-športa - ogromno smo pregeekali in pregeekali bomo še veliko. Pričakovanj tako pred samim začetkom ni bilo. Začetni sestanki so bili zelo okvirni in nihče ni točno dele, kaj sploh želimo. Tako da skupaj z Diamant Esports ustvarjamo našo pot.

Kakšne so razlike v primerjavi s TV okoljem?

Intervjuji, medijski dnevi ipd. je dokaj podobno takšnim, kot so na TVju. So pa naprimer tu najboljše akcije, ki so nekaj, česar ne najdeš na TVju v takšni obliki. Tu se lahko res dinamično izraziš. Glavno razlika je večinoma v času. Na TVju je produkcija nonstop - oddaja ob treh, petih, sedmih, desetih in moraš urediti vse v nekem določene času. V primeru e-športa je ta fleksibilnost večja, kar omogoča, da se lahko več časa posveti posameznem izdelku. Je tudi bistveno več svobode izvajanja in ko na koncu pogledaš izdelek lahko rečeš - to je moj izdelek. Tega ne moreš ravno reči za izdelke na TVju.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče