Ekipa T1 osvojila rekordni četrti naslov svetovnega prvaka v igri League of Legends

Ekipa T1 osvojila rekordni četrti naslov svetovnega prvaka v igri League of Legends

Alja Šavle | 20/11/2023 10:32
  • Kopirano v odložišče

Ekipa T1 osvojila rekordni četrti naslov svetovnega prvaka v igri League of Legends

T1 je na stadionu Gocheok Sky Dome v Seulu s tremi zaporednimi zmagami po sistemu best-of-five premagal ekipo Weibo Gaming v finalnem spopadu svetovnega prvenstva v igri League of Legends, ki ga je v živo spremljalo 18.000 gledalcev.

V Seulu so se na finalu svetovnega prvenstva Worlds 2023, ki je od prve izvedbe leta 2011 hitro preraslo v najpopularnejšo panogo milijardo dolarjev vredne svetovne industrije e-športa, zbrale množice navijačev. Rekordno je bilo tudi število gledalcev, ki si je tekmo ogledalo preko spleta.

Med prvo igro velikega finala je Worlds 2023 postavil nov absolutni rekord med turnirji v e-športu po številu spletnih gledalcev. Na vrhuncu je tekma pritegnila več kot 5,9 milijona sočasnih gledalcev na različnih platformah za pretakanje, kar je več kot 400.000 gledalcev več od prejšnjega rekorda.

»Najbolj od vsega sem hvaležen, da sem lahko igral pred toliko ljudmi,«

Faker, s pravim imenom Lee Sang-hyeok, je osvojil rekordne štiri naslove svetovnega prvaka in je s 27 leti tudi najstarejši igralec, ki si je prislužil najvišjo nagrado v igri League of Legends.

"Zdaj se počutim nerealno, kot v sanjah," je dejal Fakerjev soigralec Ryu “Keria” Min-seok.

Predsednik Južne Koreje Yoon Suk Yeol je danes ekipi T1 poslal slavnostno sporočilo. V objavi na Facebooku je Yoon čestital za četrti naslov svetovnega prvaka v igri in prvi naslov v sedmih letih. Yoon je še dodal, da je zmaga potrdila ugled Koreje kot domovine e-športa.

Vstopnice za finale v dvorani Sky Dome, ki običajno gosti tekme bejzbola, so bile po podatkih razvijalca Riot Games, razprodane v 10 minutah, ko so postale na voljo avgusta. Na tisoče ljudi se je zbralo tudi v navijaški coni v središču Seula, da bi si ogledali tekmo, ki so jo v živo predvajali tudi v več kot 40 kinematografih po vsej Južni Koreji.

 

Vir.

title

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče