G2 Caps osvojil 10. naslov LEC, Mikyx postal MVP leta

G2 Caps osvojil 10. naslov LEC, Mikyx postal MVP leta

Alja Šavle | 13/09/2023 08:12
  • Kopirano v odložišče

G2 Caps osvojil 10. naslov LEC, Mikyx postal MVP leta

G2 Esports je dosegel izjemno zmago v finalu sezone LEC 2023.

V areni Sud de France v Montpellieru v Franciji so s 3:1 premagali Fnatic. Zmaga ekipi G2 prinaša prvo mesto na svetovnem prvenstvu 2023 in nagrado v višini 65.000 EUR. Fnatic se je sicer močno boril, a bo regijo zastopal kot drugi nosilec EMEA in bo domov odnesel 40.000 EUR.

Za ekipo G2 Esports je izjemno leto v ligi EMEA, saj so osvojili zmagi v zimski in poletni sezoni LEC. To zmagoslavje je še posebej pomembno za Capsa, saj je to njegov deseti naslov v LEC, kar je največ, kar jih je kateri koli igralec osvojil v tej regiji. Nekdanji soigralec Hrvat Luka "PerkZ" Perković jih je osvojil osem. Poleg tega izjemnega dosežka je bil Rasmus "Caps" Borregaard imenovan tudi za MVP velikega finala.

Izjemni dosežek si je prislužil tudi slovenski reprezentant Mihael "Mikyx" Mehle, ki je bil imenovan za MVP leta v LEC 2023. Medtem ko je imel zelo dober zimski in spomladanski split, je najbolj blestel v poletnem delu z 81,8-odstotno stopnjo zmag, 4,6 KDA in 74,7-odstotno udeležbo pri ubijanju po podatkih Games of Legends, strani s statistikami LoL.


Vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče