Slovenci v EBL uspešni, legionarji manj

Slovenci v EBL uspešni, legionarji manj

Tomo Pejanović Nosaka | 27/01/2023 11:17
  • Kopirano v odložišče

Slovenci v EBL uspešni, legionarji manj

Večina regionalnih League of Legends lig se je začelo, med njimi tudi nam najbolj zanimiv EBL. Oba slovenska predstavnika sta včeraj zabeležila zmago, medtem ko sta naša legionarja začela s porazom.

 

Diamant Esports so kljub hektičnemu začetku tekme proti XtremeDominators hitro prevzeli pobudo ter dominirali in si priigrali še drugo zmago v ligi. Igralni dan lige EBL pa so zaključili Cyber Wolves, na katerem smo bili za bolgarsko MAGAZA Esports premočni Luka “King” Kralj in soigralci ter vknjižili svojo prvo zmago.

 

EBL se nadaljuje danes s tretjim krogom. Volkove čakajo XtremeDominatorsi ob 20:00 uri, Diamanti pa igrajo proti Ankora Gaming ob 22:00.

Z dvema porazoma pa je sezono začel Benjamin “Subbex” Rebernik, ki zastopa ekipo HEET na Elite Series 2023 Spring. V prvem krogu so jih porazili Northern Lions Esports, včeraj pa še ZennIT.

Svojo prvo igro pa je za italijansko ekipo odigral tudi Nejc “KroMAX” Skok, njegov Axolotl pa je po izjemno napeti igri izgubil proti odlični zasedbi Macko Esports. Skok in soigralci bodo imeli že danes priložnost popraviti slabši začetek, ko se ob 20:00 srečajo z ekipo Cyberground Gaming, za katero igra tudi njegov bivši soigralec Velja, s katerim sta skupaj igrala pri Split Raidersih.

 

V Italijanski ligi PG Nationals 2023 Spring pa opravlja funkcijo trenerja tudi Žiga “Apples” Jereb, ki je član ekipe aNc Outplayed. V svoji prvi tekmi so premagali prav Veljo in njegov Cyberground Gaming, danes pa jih čaka dvoboj proti GGEsports.

Prvo igro nove sezone pa bo danes igral tudi Entropiq, pri kateri je glavni trener še naprej Slovenec Tim “Nalu” Hostnik. Pomnimo, da je Entripiq z Nalujem na čelu premagal Diamant Esports na finalu Sigma Cup tekmovanja, ki je potekalo konec novembra v Atenah.

 

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče