Trije favoriti LEC so v drugem tednu zimskega splita doživeli poraz

Trije favoriti LEC so v drugem tednu zimskega splita doživeli poraz

Alja Šavle | 29/01/2023 20:54
  • Kopirano v odložišče

Trije favoriti LEC so v drugem tednu zimskega splita doživeli poraz

V drugem tednu zimskega dela LEC 2023 so ljubitelji evropske lige League of Legends doživeli več presenetljivih dvobojev med šibkejšimi in močnejšimi ekipami.

Tridnevni vikend se je začel z dvobojem ekipe Vitality proti ekipi Astralis, kjer je Perkz francosko organizacijo pripeljal do zmage. Naslednje tri tekme pa so šokirale tako gledalce kot analitike, ko so vsi trije favoriti padli proti svojim nasprotnikom, ki so bili manj uspešni.

Pričakovalo se je, da bo ekipa BDS precej zlahka padla proti zvezdniški zasedbi ekipe Fnatic, vendar je kultno organizacijo premagala “snowball” sestava ekipe BDS. Posledično se Fnatic zdaj nahaja pri dnu lestvice rednega dela sezone z le eno zmago in tremi porazi.

Ekipi KOI in Heretics sta navijačem ponudili tesnejši dvoboj, vendar mnogi niso pričakovali zmage ekipe Heretics. Za vikend so klonili tudi favoriti G2 Esports, ki so prejšnji teden zmagali na vseh tekmah. Toda proti ekipi SK Gaming sta jungler ekipe SK Markoon in mid laner Sertuss skupaj zabila 14 od 25 ubojev svoje ekipe in tako odnesla zmago.

Z razmeroma enako močnimi ekipami in igralci bo zimski del sezone LEC 2023 morda eden najbolj razburljivih doslej.


Povzeto po: vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče