EMEA Masters zaključen za Slovenijo

EMEA Masters zaključen za Slovenijo

Alja Šavle | 17/08/2023 09:19
  • Kopirano v odložišče

EMEA Masters zaključen za Slovenijo

Pot na EMEA Masters Summer 2023 se je zaključila za ekipo Diamant Esports, ki se za las ni udeležila naslednje faze tekmovanja.

EMEA Masters združuje prvake regionalne lige EMEA (ERL) v spopadu za 150.000 EUR skupnega nagradnega sklada. Na turnirju, ki se je prej imenoval EU Masters, smo videli že igralce, ki so se iz ERL povzpeli vse do League of Legends EMEA Championship (LEC), a upanje na takšen izid za slovenske predstavnike je hitro izpuhtelo.

Po ne preveč obetavnem začetku, si je Diamant Esports, ki se je na evropski turnir kvalificiral z zmago v balkanski ligi, v drugem dnevu srečanj le opomogel. Začetni rezultat 1-2 so Diamanti uspešno dvignili na 3-3 in tako po točkah izenačili z egipčansko ekipo Anubis Gaming.

Ekipi sta se v torek zvečer, po napornem dnevu igranja, morali ponovno spopasti, da določita, katera se bo uvrstila v naslednjo fazo tekmovanja. Prenosa dogajanja žal ni bilo, je pa po zaključku srečanja ekipa Diamant Esports tako komentirala svoj nastop:

»Izgubili smo 🙃 In tako se končuje naša pot na EMEA Masters. Hvala vsem, ki ste nas spremljali na tej divji vožnji, čeprav se je končala antiklimatično, brez prenosa. Upamo, da se vidimo na naslednjem EBL-ju 💪💎 GGs @Anubis_eSports«

Iz turnirja so se poslovili tudi Partizan Esports, ki so se na dogodek prav tako kvalificirali preko EBL. Obe ekipi bomo, če ne pride do kakšnih sprememb, ponovno srečali na naslednjem EBL dogodku, ki bo na sporedu šele spomladi.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče