Counter strike kultna klasika, ki ne razočara začenja novo ero še to poletje

Counter strike kultna klasika, ki ne razočara začenja novo ero še to poletje

Goran Kužet | 23/03/2023 12:57
  • Kopirano v odložišče

Counter strike kultna klasika, ki ne razočara začenja novo ero še to poletje

Igra Counter-Strike je ugledala luč sveta leta 1999 in je postala ena najbolj priljubljenih in vplivnih prvo osebnih streljačin na svetu v zgodovini video iger. Od takrat so igralci po vsem svetu uživali v igranju Counter-Strike in čakali na nove različice, ki so vedno znova prinesle nove funkcije in izboljšave. Zadnja takšna posodobitev je bila leta 2012, ko je izšel vsem poznani CS:GO, a kot kaže je leto 2023 tisto, ki bo prineslo novo spremembo in končno uresničilo vsa ugibanja o nadaljevanju oz. novi verziji te kultne klasike.

Counter-Strike 2 prihaja to poletje kot brezplačna nadgradnja za CS:GO. Counter-Strike 2 je največji tehnični preskok v zgodovini Counter-Strikea, ki prinaša nove funkcije in posodobitve za leta, ki prihajajo.

Vse nove funkcije igre bodo razkrite, ko bo uradno izšla to poletje, a vendar se je za nekatere srečneže že začelo omejeno testiranje. V tem obdobju testiranja bodo pri valvu ocenjevali funkcionalnost posameznih sklopov igre in s tem poskušali odstraniti čimveč težav, ki bi lahko nastale pred uradnim izidom igre po vsem svetu.

Mi pa si bomo v tem članku pogledali, kaj je že znanega o novostih v novi verziji igre. Za začetek moram reči, da sem bil kar impresiran, ko sem videl spremembe pri dimnih granatah saj so zdaj dinamični volumetrični predmeti, ki omejijo okolje in reagirajo na razsvetljavo, streljanje in eksplozije.

Dim ima zdaj možnost interakcije z drugimi dogodki in predmeti in tako ustvarjanju novih priložnosti v igri. Krogle in granate lahko za kratek čas omogočijo da se dim razkadi. Prav tako se dim zdaj razširi in potuje okoli predmetov, kot v resničnem življenju, zagotovo bo to prineslo novo dinamiko v igro.

Prav tako stopnja ticka ni več pomembna za premikanje, streljanje ali metanje granat. Posodobitve tickov so srce counter-Strike 2. Prej je strežnik ocenil svet le v diskretnih časovnih intervalih (imenovanih tick). Zahvaljujoč counter-Strike 2 in sub-tick posodobitvi arhitekture, strežniki zdaj vedo točno kdaj se začnejo gibanja, kdaj je strel izstreljen, ali granata vržena. Kar pomeni, da ne glede na število tickov bo vaše streljanje, gibanje bolje odzivno in zamiki bodo skoraj nični.

Največja posodobitev pa so zagotovi zemljevidi in sicer so pri valvu izvedli to na tri načine:

  • Popolnoma restrukturirani zemljevidi so obnovljeni od samega jedra
  • Nadgradnja zemljevidov to so zemljevidi, ki uporabljajo novo osvetlitev source 2, vključno s fizično zasnovanim renderirnim sistemom, ki proizvaja realistične materiale, osvetlitev in odboje svetlobe.
  • Klasični zemljevidi s trdnimi temelji, ki jih igralci lahko uporabljajo za ocenjevanje sprememb igranja iz CS:GO na Counter-Strike 2. Ti imajo izboljšave osvetlitve in branja znakov, sicer pa niso bile spremenjene.

In za konec še tisto, kar vsakega gorečega igralca CS:GO zanima je kaj bo z njegovim asortimanom kozmetičnih izboljšav orožij oz. skinov. Naj vam že v štartu povem, da vas nima kaj skrbeti, saj se bodo vsi ti »skini« prenesli v novo različico igre. Ne bo pa to vse, ta orožja bodo tudi lepša in visoko resolucijska saj bodo uporabljala source2 svetlobo in materijale.

Posodobljen pa ne bo samo izgled igre ampak tudi zvok. Zvoki Counter-Strike 2 so predelani tako, da bi bolje odražali fizično okolje in natančneje zajemali stanje okolice v igri. Prav tako so bili ponovno balansirani za udobnejšo izkušnjo poslušanja.

Counter-strike 2 bo zagotovo podrl vse rekorde ob izidu in še enkrat več pokazal zakaj je ati vseh FPS iger.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče