Overwatch 2 želi prenoviti sisteme igranja igre in napredovanja igralcev

Overwatch 2 želi prenoviti sisteme igranja igre in napredovanja igralcev

Alja Šavle | 25/03/2023 15:20
  • Kopirano v odložišče

Overwatch 2 želi prenoviti sisteme igranja igre in napredovanja igralcev

Zdi se, da v prihodnji posodobitvi končno prihaja predelava kultnega sistema Play of the Game v igri Overwatch 2.

Po besedah Aarona Kellerja, predsednika Overwatch 2, želi ekipa poleg prenove sistema On Fire z novim pogonom poskrbeti tudi za to, da bo funkcija Play of the Game "prikazovala večjo raznolikost iger".

Kultni sistem Play of the Game (POTG) v igri Overwatch izpostavlja trenutek med igro, ki je imel velik vpliv, kot so na primer večkratni uboji, ubijanje z uporabo okolja ali onemogočanje končne sposobnosti nasprotnika. Ni jasno, kaj razvijalci načrtujejo, vendar bi s to spremembo lahko celo poskušali prikazati skupinsko delo ali morda več igralcev hkrati.

Keller je še dodal, da razvijalci delajo na "večjem sistemu napredovanja junakov in igralcev", ki naj bi prišel še letos.

"Ta novi sistem nadomešča stari sistem stopenj igralcev, hkrati pa ga razširja in ponuja več kategorij, v katerih lahko igralci dosegajo stopnje in svoj napredek pokažejo drugim," je dejal.

Osebno se veselimo zlasti nadgrajevanja sistema On Fire. V prvotnem OW smo igralci doživljali določeno zadovoljstvo, ko se je modri plamen vzpenjal vse višje, hkrati pa je bil tudi spodbuda, da se še bolj potrudiš, kadar je začel spet padati navzdol.

Upajmo, da bo podjetju Blizzard uspelo ta občutek ponovno prelisičiti z igralno novo mehaniko.


Povzeto po: vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče