Usodni konec tedna za al1ena, Grmekista se drži

Usodni konec tedna za al1ena, Grmekista se drži

Tomo Pejanović Nosaka | 08/05/2023 06:45
  • Kopirano v odložišče

Usodni konec tedna za al1ena, Grmekista se drži

Za obema slovenskima VALORANT igralcema, ki tekmujeta na Challengers ligah, je rezultatsko malce slabši konec tedna, saj sta njuni ekipi medseboj primorali zgolj eno zmago.

 

Alen »al1en« Pašić, ki v portugalski ligi brani barve ekipe EGN Esports, ima za seboj dva težka in morda celo usodna poraza. V soboto jih je premagal prvouvrščeni GTZ, kar niti ni bilo presenetljivo, včeraj pa so izgubili v izjemno napeti tekmi proti neposrednemu tekmecu za končnico Panthers Esports, ki jih je za las premagal z rezultatom 13 proti 11. EGN je trenutno na 6. mestu s štirimi zmagami in osmimi porazi, in čeprav so teoretično še vedno v igri za končnico, jih čaka težka pot, odvisni pa so tudi od drugih rezultatov. V prvi vrsti morajo premagati neposrednega tekmeca Impulse Gaming Warriors ter upati, da so razpleti preostalih tekem v njihovo korist. Izmed štirih ekip, ki se borijo za dve preostali mesti v končnici, ima al1enov EGN drugi najlažji spored, tako da upanje ostaja. V zadnjem krogu rednega dela čaka al1ena trenutno najslabša ekipa v ligi, Team Vikings.

Na drugi strani stare celine, v ligi East: Surge, pa borbo za končnico nadaljujeta Tilen »Grmekista« Grmek in njegov Diamant Esports, trenutno edina slovenska organizacija v Challengers ligah. Pri oranžnih diamantih so konec tedna začeli zelo slabo, saj so jih prepričljivo premagali Zero Tenacity s kar 13 proti 4, slednji pa so v naletu in odlični formi, s katero so se povzpeli iz dna lestvice na tretje mesto. Na nedeljski tekmi pa je Grmekista s soigralci zabeležil zelo pomembno zmago, ko so vrnili udarec ekipi NOM ter tako zadržali drugo mesto na lestvici. Poleg omenjenega Zero Tenacity pa slovenski ekipi za ovratnikom dihata tudi Enterprise Esports, ki prav tako stopnjuje formo, ter Anonymo Esports, ki pa malce izgublja na začetnem naletu. Odlične predstave pa še naprej prikazuje vodilni Acend, ki je po slabši formi na začetku sezone dvignil nivo igranja in trenutno kraljuje na vrhu lestvice pred diamanti.

V vzhodnoevropski VALORANT ligi čaka ekipe podaljšan super teden, ko bodo dan za dnem na sporedu kar štiri tekme, od prihajajoče sobote pa do torka, 16. maja 2023. V tem času se bo edini slovenski predstavnik Grmek pomeril proti ekipam B8, Anonymo, Enterprise ter TBD, prav vse tekme pa so izrednega pomena pri tako tesnem stanju na ligaški lestvici, kjer je razlika med drugim in sedmim mestom zgolj v dveh zmagah. Zaenkrat Diamanti še držijo drugo mesto, ki vodi neposredno na LAN finale, vendar je pred koncem ligaškega dela še šest krogov in nobena usoda še ni zapečatena. Pomnimo, da lansko sezono nismo vedeli končnega stanja do zadnje tekme, in tudi v drugem splitu se zna zgoditi enako.

 

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče