5 norih igričarskih YouTube kanalov za katere niste vedeli, da so slovenski

5 norih igričarskih YouTube kanalov za katere niste vedeli, da so slovenski

Alja Šavle | 15/11/2022 11:19
  • Kopirano v odložišče

5 norih igričarskih YouTube kanalov za katere niste vedeli, da so slovenski

Življenje slovenskih youtubarjev ni enostavno. Tisti, ki iščejo uspeh, se morajo kaj hitro odločiti, ali bi radi podpirali lokalno skupnost in slovenski jezik, ali pa bi raje poskušali prodreti globalno. No, za nekatere vizionarje je ta dilema neobstoječa, saj so poiskali svojo, popolnoma odštekano branžo v gamingu in v njej uspeli.

title

Preden se spustimo v divje vode naše top 5 liste, dajmo našteti še nekaj častnih omemb. Uporabnik Baby Pink Sheep si je uspeh prislužil s pomočjo najnovejše funkcije YouTuba, YouTube Shorts. V kratkih posnetkih svojih potegavščin deli humorno Minecraft vsebino. MikaRS, ki je na YouTubu delil Old School RuneScape nasvete, se je preselil na Twitch, kjer zadnje čase igra New World.

MetalCanyon je uspešno nišo našel v strateških igrah, Tony 747 pa v vožnji tovornjakov. Za 5 minut zagotovljene zabave pa obiščite “upokojeni” kanal Juston Bibero, kjer lahko najdete kvalitetno izdelane meme verzije kinematografskih zgodbenih animacij spletnih streljačin. Sedaj pa preverimo najboljših 5 na seznamu.

5. Gamethumb

Na peto mesto najbolj popularnih in istočasno tudi bizarnih slovenskih gaming ustvarjalcev se uvršča kanal Gamethumb, ki deli kinematografske boje med raznimi fantazijskimi bitji v igri Total War: WARHAMMER II. Če se vam kadarkoli “zalušta” gledati 15 minut ne boja, ampak mesarskega klanja, veste, kam se obrniti.

Ste se že kdaj vprašali, kako bi zgledal spopad med Warriors of Chaos in Empire of Man? Tudi mi ne, a smo vseeno pretrpeli 13 minut bojnih animacij, da bi razumeli, zakaj je posnetek fasciniral 3,1 milijona gledalcev. Še vedno nismo popolnoma prepričani v odgovor.

4. Alias

Glasba, geometrijski liki in veliko ponovitev. Ta youtubar se je specializiral v igri Geomerty Dash in ponuja poleg barvitih komentarjev in občasnih burnih reakcij tudi nekaj trikov in namigov, kako se izboljšati v igri.

Aliasov najbolj popularni video je čudna zmes reverse Rickrolla, remiksane vsebine v stilu The Remix Bros in enega najtežjih platformerjev. Vzemite si minuto in pol, da si ogledate, kako se Rick Astley preizkusi v Geomerty Dashu. Zaključek je vreden trpljenja.

3. Zullie the Witch

Kdo pravi, da za uspeh na YouTubu potrebuješ kamero in mikrofon? Vsebino, ki jo pripravlja Zullie the Witch, bi lahko opisali le kot pedantno seciranje Elden Ringa. S posnetki, ki vsakič pritegnejo več milijonov gledalcev, Zullie the Witch poučuje igričarsko skupnost o skrivnostih Souls iger, ki se skrivajo v kodi, animacijah in zgodbi. Težko potrdimo, da gre za slovensko osebo, a vsebina je huda, zato priporočamo ogled v vsakem primeru.

Enominutni posnetek, ki je očaral 3,6 milijona youtubarjev se imenuje “He gets 5% smaller and 5% faster every time he attacks” (Ob vsakem napadu postane za 5 % manjši in za 5 % hitrejši) prikazna sličica posnetka pa naslov komplementira z “I am worried my graphics card will explode” (Skrbi me, da bo moja grafična kartica eksplodirala). V videu spremljamo spopad med Zullie the Witch in šefom Yhorm the Giantom, ki ga je na koncu zaradi konstantnih efektov napadov in nenehnega pomanjševanja praktično nemogoče videti.

2. Senicadoo

Med manj presenetljivimi kanali na vrhu domače lestvice je Senicadoo, ki virtualnim kmetovalcem streže s posnetki digitalnega in včasih tudi pravega slovenskega podeželja. Na kanalu lahko poiščete navodila, kako trenirati konje, škropiti pridelek in pripravljati bale v igri Farming Simulator 22. Poleg tutorialov Senicadoo deli tudi mode za igro, s katerimi lahko tudi sami preizkusite nove lokacije in stroje.

S kar 19 milijoni ogledov, najbolj popularen posnetek na kanalu je Working with New Holland T5.115 in UTH [Dolenjska]. In da, ob poskočnem ritmu pesmi Shopping in Graz in drugih, prelivajočih se slovenskih klasik, lahko 5 minut gledamo modri traktor T5.115 v akciji na dolenjskih tleh.

1. Marko Pegan

Z več kot 898.000 naročniki in več tisoč ogledi na vsakem posnetku, najbolj bizaren slovenski kanal, ki je kljub temu nekako uspešen, je Marko Pegan. Celoten kanal ponuja izključno GTA 5 machinima vsebino. To je tehnika ustvarjanja animiranih filmov z manipulacijo grafike v video igrah.

Najbolj ogledan posnetek je naslovljen DON'T Meet Michael's Family After The SCARY RITUAL at Michael's House (NE spoznajte Michaelove družine po strašnem obredu v Michaelovi hiši) v katerem se Michaelova družina znese nad Franklinom po Michaelovi smrti. Konflikt se hitro sprevrže v konkretno realistično nasilje, ki ga sprva nismo pričakovali. Posnetki na kanalu na splošno zajemajo krvave in drugače sporne in neprimerne scene, kar je verjetno razlog za tako priljubljenost med mladimi. No. In to, da gre za GTA V.

title

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče