10 najbolj pričakovanih iger, ki izidejo v letu 2024

10 najbolj pričakovanih iger, ki izidejo v letu 2024

Alja Šavle | 14/12/2023 12:24
  • Kopirano v odložišče

10 najbolj pričakovanih iger, ki izidejo v letu 2024

Prihodnje leto prinaša pester nabor fantazije in poslastic za vse, ki jih navdušuje nadnaravno. Od antiherojev do pravih pošasti, prvi meseci naslednjega leta obljubljajo zabavo, veliko mero nasilja in celo nekoliko humorja.

1. Prince of Persia: The Lost Crown (18. januar)

Kultna serija Prince of Persia končno dobiva novo poglavje. Po težavni produkciji se princ vrača v velikem slogu. Ubisoft znova obljublja, da vas bo popeljal na vznemirljivo akcijsko pustolovsko platformo, postavljeno v mitološki perzijski svet, v katerem lahko manipulirate z mejami časa in prostora. Uživajte v visokokakovostni grafiki, poglobljeni kinematografiji in sveži umetniški režiji ter gladkosti igranja zaradi hitrosti 60 sličic na sekundo na vseh platformah.

2. Like a Dragon: Infinite Wealth (24. januar)

Dva junaka, Ichibana Kasugo in Kazumo Kiryuja, je združila usoda ali pa morda nekaj bolj zloveščega... To je deveti glavni del serije Like a Dragon in neposredno nadaljevanje igre Yakuza: Like a Dragon (2020) in spin-offa Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name (2023). Izkusite edinstvene spopade z dinamičnimi, hitrimi bitkami RPG, kjer bojišče postane vaše orožje in kjer je vse dovoljeno. Spretnosti svoje druščine prilagodite razmeram z nenavadnimi poklici in prilagoditvami, da strateško obvladate sovražnike z dramatičnimi potezami.

3. Tekken 8 (26. januar)

Doživite naslednje poglavje epske pretepaške sage z 32 preoblikovanimi, edinstvenimi borci in obvladajte povsem nov sistem "Heat", s katerim boste uničili svoje nasprotnike. TEKKEN 8 nadaljuje tragično zgodbo o družini Mishima in njenih svet pretresajočih borbah med očetom in sinom. Potem ko je premagal svojega očeta Heihachija Mishimo, Kazuya nadaljuje globalno osvajanje in s silami korporacije G vodi vojno proti svetu.

4. Persona 3 Reload (2. februar)

Potopite se v čas med časom in prebudite globine svojega srca. Persona 3 Reload je očarljiva ponovna upodobitev RPG-igre, ki opredeljuje žanr in je z vrhunsko grafiko in igranjem prerojena za sodobno dobo.

Stopite v čevlje prepisanega študenta, ki ga ob vstopu v skrito uro med enim in drugim dnem čaka nepričakovana usoda. Prebudite neverjetno moč svoje Persone, podajte se na lov za skrivnostmi temne ure, borite se za svoje prijatelje in jim za vedno pustite pečat v spominu.

5. Suicide Squad: Kill the Justice League (2. februar)

Novi naslov v seriji Arkham je delo studia Rocksteady in sledi dogodkom igre Batman: Arkham Knight (2015). V tej tretjeosebni akcijski strelski igri mora ultimativna skupina izobčencev narediti nemogoče, da bi rešila svet: ubiti Ligo pravičnih.

Igrajte kot Odred odpisanih - Harley Quinn, Deadshot, stotnik Boomerang, King Shark - in se spustite v obsežen in dinamičen odprt svet Metropolisa, ki ga je opustošila Brainiacova invazija in terorizirajo junaki, ki so ga nekoč varovali. Izkusite igranje, ki združuje edinstveno fuzijo izboljšanega premikanja, streljanja in bojevanja od blizu z raziskovanjem mesta.

6. Star Wars Outlaws (28. februar)

Če ste pripravljeni tvegati, je galaksija polna priložnosti. Prva igra Vojne zvezd z odprtim svetom je postavljena v čas med dogodkoma iz filmov Imperij vrača udarec in Vrnitev Jedija. Raziščite različne planete po vsej galaksiji, tako ikonične kot nove. Stopite v čevlje Kay Vess, tatica, ki skupaj s svojim spremljevalcem Nixem išče svobodo in sredstva za začetek novega življenja. Borite se, ropajte in prelisičite nasprotnike galaktične kriminalne združbe, ko se pridružite najbolj iskanim v galaksiji.

7. Final Fantasy VII Rebirth (29. februar)

FINAL FANTASY VII REBIRTH je težko pričakovana nova zgodba v projektu predelave FINAL FANTASY VII, ki želi kultno izvirno igro prenoviti v tri samostojne igre pod vodstvom njenih prvotnih ustvarjalcev.

Cloud in njegovi tovariši se odpravijo na pot po svetu, njihova usoda pa ni napisana, zato je vsak korak zunaj distopičnega mesta Midgar nov in skrivnosten. Združite strateško razmišljanje z vznemirljivim akcijskim bojem skupaj s svojimi spremljevalci, vključno z novo dodanimi liki. Poglobite njihove odnose in sprožite močne skupinske kombinacije v boju.

8. Senua's Saga: Hellblade II

V nadaljevanju nagrajene igre Hellblade: Senua's Sacrifice se Senua vrača na brutalno pot preživetja skozi mite in muke vikinške Islandije. Z namenom, da reši tiste, ki so postali žrtve grozot tiranije, se Senua sooča z bitko za premagovanje teme v sebi in zunaj sebe. Potopite se v naslednje poglavje Senuine zgodbe, ki je realistično ustvarjena s čudovito realiziranimi vizualnimi podobami in osupljivim zvokom.

9. Skull and Bones

Pod pretvezo, da se učijo od neusmiljenih vodilnih, so brodolomci in brodolomke z vsega sveta gradili svoje ime v brezpravnem Indijskem oceanu. Njihov cilj je bil en sam - nekega dne strmoglaviti oblast in sčasoma tekmovati drug z drugim za položaj najbolj strašnega piratskega kralja. Vstopite v nevarni svet Skull and Bones, kjer igrate po lastnih pravilih, da bi se iz nikogar povzpeli do kralja piratov. Skull and Bones bo izšel na platformah Ubisoft Connect, Epic Games, PlayStation 5, Xbox Series X|S in Luna.

10. Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

Nesrečno nadaljevanje po mnenje mnogih, do danes najboljše računalniške RPG igre, bo morda letos ugledalo luč sveta. Kot vampirska starešina se prebijte skozi sodobni Seattle na robu odprte vojne. Spoznajte glavne akterjev mestu, sklenite zavezništvo in se odločite, kdo bo vladal noči.

Uporabite svoje nadnaravne moči ali prepričljivost na ljudeh in jih zvabite v globoke, temne uličice, da potešite svojo lakoto in uporabite vampirske discipline. Vendar pazite, da ne boste prekršili tančice: ne razkrivajte, kaj ste, sicer tvegate smrtonosne ukrepe s strani organov pregona, ali še huje, drugih, ki se okoli potikajo v noči.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče