5 najboljših namiznih RPG iger, ki so znižane na Steamu

5 najboljših namiznih RPG iger, ki so znižane na Steamu

Alja Šavle | 31/12/2023 13:09
  • Kopirano v odložišče

5 najboljših namiznih RPG iger, ki so znižane na Steamu

Še nekaj dni nas loči do konca znižanj na platformi Steam. Med več tisoč naslovi, ki so na voljo po akcijski ceni, bodo ljubitelji RPG-jev našli tudi nekatere digitalne različice priljubljenih namiznih iger. Oglejmo si nekaj najboljših ponudb za priredbe namiznih RPG iger, ki so na voljo do 4. januarja 2024.

Call of Cthulhu

Zgodbe H. P. Lovecrafta so doživele veliko priredb tako v filmih in serijah kot v družabnih in videoigrah. Včasih se te priredbe komajda zgledujejo po izvirnem gradivu, spet drugič pa se odločijo za nekoliko bolj zvesto prilagoditev. Videoigra Call of Cthulhu iz leta 2018 je uradna priredba namizne RPG igre založnika Chaosium in po slogu igranja močno spominja na serijo Amnesia. V polodprtemu svetu prevzemamo vlogo preiskovalca Edwarda Piercea, ki raziskuje tragično smrt družine Hawkins na osamljenem otoku blizu Bostona. Igro Call of Cthulhu je do konca razprodaj na Steamu mogoče dobiti za pičlih 5 evrov, kar je odlična kupčija za konkretno dobro ocenjen izdelek.

Cyberpunk

Namizna igra Cyberpunk je od svoje prve izdaje leta 1988 dobila le eno uradno priredbo v videoigrah. Čeprav se svet kibernetskega punka pogosto upodablja v digitalnih medijih, je Cyberpunk 2077 razvijalca CD Projekt Red edini naslov, kjer lahko najdete ključne teme iz vesolja Mika Pondsmitha, kot so Nočno mesto, megakorporacije, kibernetska psihoza in kiberpankrti. Če ste še vedno skeptični glede slabega slovesa, ki ga je poljska igra dobila ob izidu, lahko mirno rečemo, da je Cyberpunk 2077 končno dosegel sprejemljiv standard kakovosti. Za trenutnih 30 evrov (ali 50 evrov, če kupite tudi dodatek Phantom Liberty) vam lahko zagotovi več kot dovolj futuristične zabave za svoj denar.

Vampire: The Masquerade

Vampirji, volkodlaki, magi in še več. Franšiza namiznih iger World of Darkness (WoD) "je vplivala na celotno generacijo nadnaravne zabave," pojasnjuje Jason Carl, vodja trženja blagovne znamke WoD. V seriji nadnaravnih iger najdemo tudi linijo Vampire: The Masquerade, ki kljub številnim spremembam lastništva in osebja ter znatnemu padcu kakovosti v zadnjih letih, ostaja ena izmed najbolj globokih RPG izkušenj, ki jih lahko doživite dandanes. Digitalne priredbe sistema vključujejo interaktivne romane, slabe akcijske igre ter najboljšo (in tudi najbolj zlomljeno) RPG igro do danes. Celoten nabor WoD iger o vampirjih in volkodlakih je trenutno znižan na platformi Steam in če imate nekaj evrov na zalogi ter vas ne motita branje ali obvezna uporaba neuradnih modifikacij, jih je vredno preizkusiti.

Shadowrun

Kaj se zgodi, če zmešate fantazijo in kibernetski punk? Nastane Shadowrun. Namizna igra Shadowrun je od svojega nastanka pred več kot 30 leti pridobila ogromno kultnih privržencev in je bila od takrat pogosto predelana kot potezna RPG igra za enega igralca. Z dobro zgodbo, a žal brez sinhronizacije, je to lahko odličen naslov za tiste, ki so končali Baldur's Gate 3 in iščejo nekaj podobnega, s čemer se zamotiti. Steam trenutno ponuja vsebinsko nabit paket Shadowrun iger za nekaj manj kot 16 evrov, ki vključuje režiserske in razširjene izdaje treh iger skupaj z nadgradnjami, digitalnimi knjigami, slikami in zvočnimi posnetki.

Pathfinder

Ker ne moremo sestaviti seznama RPG vsebin, brez da bi vključili tudi fantazijski žanr, si oglejmo serijo iger Pathfinder. Čeprav se je prvotno razvil iz namizne igre Dungeons and Dragons, je bil Pathfinder vedno namenjen občinstvu, ki ceni mehansko kompleksnost RPG-jev, ali z drugimi besedami, minmaxerjem. To je torej tista vrsta igre, v kateri si ustvariš svojega like in po poti pridobiš dodatne spremljevalce, a ne pričakujte karakterizacije ali sinhronizacije na nivoju Baldur's Gate 3. Tako kot pri ostalih igrah na našem seznamu nas na Steamu trenutno čaka široka izbira znižanih Pathfinder naslovov. Med najcenejšimi je nedvomno Pathfinder: Kingmaker, ki ga lahko dobite v različici Enhanced Plus Edition za samo 3,99 EUR. Če vas Pathfinder prepriča, si lahko za dodaten cekinček ali celo brezplačno izkušnjo dopolnite s katerim izmed številnih DLC-jev na voljo.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče