Remedy bo predelal Max Payne 1 in 2

Remedy bo predelal Max Payne 1 in 2

Gašper Bakač | 07/04/2022 11:02
  • Kopirano v odložišče

Remedy bo predelal Max Payne 1 in 2

Tukaj je novica, ki nas je danes resnično presenetila: Remedy bo predelal tretjeosebni strelski mojstrovini Max Payne in Max Payne 2: The Fall of Max Payne.

Prenovljeni Payne bo izšel v paketu, zagotovo pa ga ne bomo dobili kmalu. Remedy pravi, da je projekt v stopnji razvoja koncepta.

Za zdaj je novica le, da je Remedyju uspelo dobiti zeleno luč za projekt, kar ni bilo čisto samoumevno. Remedy je ustvaril obe originalni igri Max Payne, vendar jih je Rockstar objavil in še vedno si lasti avtorske pravice Max Paynea. (Rockstar je sam razvil Max Payne 3.)

Remedy je objavil, da je idejo o predelavi predstavil Rockstarju, soustanovitelj Rockstar Sam Houser pa je bil nad idejo navdušen. Rockstar bo financiral razvoj predelav, katerih proračun bo v skladu s tipično produkcijo iger Remedy AAA, pravijo pri Remedyju. Nič presenetljivega: Remedy namerava uporabiti za predelavo njihov pogon Northlight, ki je bil nazadnje viden v igri Control.

Prva igra Max Payne, ki je bila izdana nekaj let po tem, ko je Matrica prišla v kinematografe, in je bila prva igra, ki je zares uspela v »bullet timeu«, ki ga je populariziral film. Vpliv je mogoče opaziti tudi v temačnih newyorških nivojih Maxa Payna, zlasti na postaji podzemne železnice, kjer se igra začne.

Podobnosti z Matrico pa se pri tem tudi končajo. Max Payne je ultra-melodramatični noir triler o bivšem policistu, ki se želi maščevati. Zgodba je bila podana z vmesnimi izseki v slogu stripa in nečem, kar bi lahko proglasili za najboljši »voice over« v vseh video igrah.

»Ne vem za angele, ampak strah je tisti, ki daje ljudem krila.«

Max Payne 2 je bil znan tudi po svoji fiziki, ki jo je poganjal Havok, ki je bil takrat precej prelomen.

In še ena od zanimivosti, ki je nihče, ki je igral Max Paynea, ne more pozabiti: Maxovega obraza. Fotografija kreativnega direktorja Remedyja, Sama Lakea, in njegove grimase, nalepljeno na »low-poly« glavo Maxa. Lake-a bi lahko uporabili kot podlogo tudi za predelavo, saj se ni dosti spremenil. Enako velja za Kathy Tong, model Mone Sax!

title

Lahko pa smo zaskrbljeni, da bi Rockstar lahko odstranil originalne Max Payne igre, ko bodo izdane prenovljene različice, kar bi bilo vsekakor razočaranje. Obstaja precedens: Po izdaji Grand Theft Auto: The Trilogy je Rockstar umaknil originale iz prodaje, kar je bilo še posebej frustrirajoče glede na to, kako slabe so bile predelave. Upajmo, da bo po izdaji predelav še vedno mogoče pridobiti Maxa Payna v njegovi izvirni obliki.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

Povzeto po: Vir

  • Kopirano v odložišče