Koliko morate v resnici plačati za najboljšo opremo v Diablo Immortal?

Koliko morate v resnici plačati za najboljšo opremo v Diablo Immortal?

Nuša Klepec | 05/06/2022 12:14
  • Kopirano v odložišče

Bellular News so na svojem kanalu naredili izračun, koliko stane maksimizacija Legendary Gems vašega lika in številka je presenetljivo visoka.

Vse od njenega izida je veliko govora o novi Blizzardovi igri Diablo Immortal in če se morda zdi, da mikrotransakcije v njej niso nujne, je po nekaj urah igranja zadeva videti popolnoma drugače.

Igra je zasnovana na način, da monetizira ‘grindanje’, ki je osnova vseh loot-based iger. Monetizacija tovrstnih iger seveda ni nova stvar, vseeno pa se zdi, da so Blizzard tukaj šli še en korak dlje in da je Diablo Immortal njihova prva igra, v kateri resnično prioritizirajo vašo denarnico nad tem, koliko časa igrate.

title

Diablo Immortal tudi na primer (vsaj zaenkrat) ne bo izšla v Belgiji in na Nizozemskem, ravno zaradi njihovih zakonov proti loot-boxom. Igra sicer nima dejanskih škatel za nakup, ima pa podobno kot Diablo 3 razpoke oz. portale, preko katerih dostopate do različnih dungeonov, se bojujete proti nasprotnikom in plenite dragocene nagrade. Razlika je v tem, da se boste v Diablo 3 pri maksimalni opremi lika spopadali s čedalje težjimi nasprotniki, da boste dobili boljšo opremo. V Diablo Immortal pa lahko s plačilom pravega denarja povečate možnosti, da dobite boljšo opremo iz riftov.

Tukaj so namreč Cresti – predmeti, ki vplivajo na razpoke na način, da zagotavljajo večjo verjetnost plenjenja redkih gemov, ki izboljšajo statistike vaše opreme. Creste je možno kupiti z Eternal Orbi, ki so valuta, ki jo lahko dobite le s plačilom pravega denarja ali pa jih pridobite v battle passu. Če povzamemo – rifti v Diablo Immortal so kot loot boxi, ki od igralca zahtevajo, da najprej pokonča nekaj nasprotnikov preden dobi nagrade, Cresti pa so način, kako igralci pridobijo več vredne rifte, v katerih bodo zelo verjetno dobili boljše nagrade.

Tudi pridobivanje opreme naj v osnovi ne bi bilo povezano z denarjem, vendar če želite pridobiti najmočnejšo opremo, to nekako ne drži več. Statistike in sposobnosti vaše opreme in orožja si lahko nadgradite pri kovaču, vendar boste za nadgradnjo v legendarno opremo potrebovali tudi Glowing Sharde. Glowing Sharde pa dobite z razgradnjo legendarne opreme, ki je primarno dostopna predvsem na dražbi in zelo redko s plenjenjem, če imate veliko veliko sreče.

Glede na izračune YouTubovega kanala Bellular News je edinstven sistem monetizacije nastavljen tako, da je pridobivanje najboljše možne opreme za svoj lik izjemno drago.

Matt in Michael iz Bellular News prav tako trdita, da je sistem Legendary Gems namerno zapleten in da bi bilo potrebno približno 10 let igranja, da bi igralec v celoti maksimiziral opremo svojega lika, brez da bi vložil kaj denarja. Legendary Gems pa niso zajamčeni plen niti za igralce, ki plačajo, saj so nagrajeni le naključno ob nakupu Legendary Crestov. Bistvo težave so po njihovem mnenju ravno Legendary Gems, ki poleg opreme in XP ravni določajo napredovanje v igri. Trenutno igralci, ki v igri ne plačujejo, ne morejo dobiti najdragocenejših Legendary Gems, ki so na voljo samo preko določenih oblik monetizacije v igri, da pa bi svojemu liku zagotovili najboljšo možno opremo, pa bi glede na trenutno stanje ekonomijo v igri morali odšteti okoli 110.000 dolarjev.

Morda bo trajalo nekaj časa, da sami zase preverite, kako pomembne so te mikrotransakcije, vendar obstaja resnična nevarnost, da se boste počutili, kot da so potrebne, ko boste v igro vložili dovolj ur. Oblikovalci igre sicer zanikajo obstoj tovrstnih mehanik v igri in pravijo, da je možno priti do najboljših statistik tudi brez enega samega dolarja.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

Članek povzet po: vir in vir.

  • Kopirano v odložišče