FIFA 23, odnosi in kemija ekipe

FIFA 23, odnosi in kemija ekipe

Gašper Bakač | 29/09/2022 18:17
  • Kopirano v odložišče

FIFA 23, odnosi in kemija ekipe

Kemija med igralci je glavni del FIFA Ultimate Team že od začetka. Kot eden od glavnih temeljev vsake ekipe je visoka ocena povezanosti ekipe ključnega pomena za uspešnost in navsezadnje za uspeh vaše Ultimate Team ekipe. Sistem je bil večinoma nespremenjen od najzgodnejših iteracij Ultimate Team, vendar FIFA 23 prinaša veliko spremembo in popolno prenovo.

Verjetno največja sprememba, ki jo je treba omeniti, je odstranitev moštvene kemije. V prejšnjih FIFA-ah so ekipe lahko dosegle največ 100 točk za povezanost ekipe. Zdaj temu ni več tako in igralci se bodo morali osredotočiti na izgradnjo odnosov posameznih igralcev namesto celotne ekipe.

  • Igralci si lahko prislužijo do 3 točke, če imajo v začetni enajsterici igralce iste narodnosti/regije, lige in kluba.
  • Pozicijske povezave so bile popolnoma odstranjene in vaši igralci se zdaj lahko povezujejo ne glede na njihov položaj na igrišču.
  • Igralci imajo prednostne in nadomestne položaje.
  • Odstranil so negativni vpliv na atribute, ki ga je povzročala nizka kemija, tako da bodo igralci vedno igrali vsaj z osnovnimi predstavljenimi atributi.
  • Sistem zvestobe je bil odstranjen.

Igralci lahko pridobijo kemijo v igri FIFA 23 tako, da v svojo ekipo dodajo igralce istega kluba, državljanstva in lige. Tem igralcem ni več treba neposredno povezovati drug z drugim v pozicijskem smislu, temveč so lahko kjer koli v začetni enajsterici. Stopnje kemije (1 do 3) se dosežejo z dodajanjem več igralcev tem kriterijem.

Če želite pridobiti eno točko povezanosti, mora vaša ekipa imeti dva igralca istega kluba ali državljanstva ali tri iz iste lige. Za dve točki povezanosti se to poveča na 4 iz kluba in 5 iz nacionalnosti ali lige. Nazadnje, če želite pridobiti 3 točke povezanosti in popolno kemijo, mora vaša ekipa vsebovati 7 igralcev iz istega kluba ali 8 iz iste narodnosti ali lige.

Vendar bodo te točke povezanosti seštete. Torej, če imate igralca, ki ima dva soigralca iz istega kluba in državljanstva ter tri iz iste lige, boste za vsakega zaslužili eno točko. To bo prišteto do največ treh točk povezanosti.

Sistem bo očitno olajšal razumevanje enega najpomembnejših vidikov igre FIFA 23. In kar je bistveno, igralcem izven »5 velikih« bo odprlo več možnosti, da si zagotovijo nekaj časa za enakovredno igro. In morda bo končno znižal stroške nekaterih igralcev Premier lige.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

Povzeto po: Vir
Slika: EA

  • Kopirano v odložišče