Slovenija med najboljših 32 na svetu

Slovenija med najboljših 32 na svetu

Tomo Pejanović Nosaka | 25/01/2023 13:46
  • Kopirano v odložišče

Slovenija med najboljših 32 na svetu

Na platformi Virtual Pro Gaming, kjer se organizirajo številna tekmovanja v igri FIFA23 11 proti 11, trenutno poteka svetovno prvenstvo, na katerem sodeluje tudi Slovenija. Naša izbrana vrsta je po uspešnem skupinskem delu napredovala v končnico kot prvo uvrščena iz svoje skupine.

Naša FIFA reprezentanca je bila skupaj z reprezentancami iz Hong Konga, Ukrajine in Češke republike izžrebana v skupino D. Tekom rednega dela tekmovanja je izgubila zgolj eno tekmo proti Hong Kongu, vse ostale, vključno s povratnimi tekmami, pa je zmagala in tako končala na prvem mestu skupine s 15 točkami.

 

Žreb za končnico, ki ga lahko spremljate v živo danes ob 19:30, bo določil našega prvega nasprotnika v končnici. Nagradni sklad svetovnega prvenstva znaša $2.000, poleg tega pa je v igri tudi čast in slava.

"Pričakovanja pred začetkom prvenstva so bila nizka. Imeli smo težave s sestavljanjem ekipe, kar je privedlo do tega, da naši treningi niso potekali v polni postavi," je za ESPORT1.si povedal Tim "Kachura" Snoj, branilec naše izbrane vrste in eden izmed managerjev, ter dodal, da so v skupini D veljali kot ekipa, od katere se ni veliko pričakovalo. "Zato nismo imeli na sebi nobenega pritiska. Seveda smo si po tihem želeli uvrstitve v najboljših 32 reprezentanc na svetu, vendar tudi če se ne bi izšlo po naših željah, ne bi bilo preveliko razočaranje."

 

A po uspešnem skupinskem delu so sedaj njihova pričakovanja upravičeno višja: "Po odličnih predstavah v skupinskem delu so naši cilji visoki. Seveda si želimo osvojiti svetovno prvenstvo ampak pot do tja je še dolga."

 

Na vprašanje katerih ekip se želijo izogniti v naslednjem krogu, je Kachura povedal, da bi se iz tehničnih razlogov želeli izogniti fizično oddaljenim reprezentancam zaradi morebitnih težav z internetno povezavo. "Če bomo igrali tako kot znamo, lahko premagamo vsakega. Največ težav si lahko povzročimo mi, sami sebi," so bile še zadnje besede pred današnjim žrebom.

 

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče