Will Still postal nogometni trener zaradi videoigre

Will Still postal nogometni trener zaradi videoigre

Tomo Pejanović Nosaka | 31/01/2023 11:00
  • Kopirano v odložišče

Will Still postal nogometni trener zaradi videoigre

William Still je 30-letni ljubitelj videoigre Football Manager, ki je po po koncu prejšnje nogometne sezone postal pomočnik trenerja pri francoskem prvoligašu Stade de Reims. Oktobra 2022 pa je francoski klub odpustil prejšnjega glavnega trenerja in to mesto ponudil Stillu, ki je to sprejel in tako postal najmlajši manager v Evropi.

 

Pri 17. letih se je Will Still zahvaljujoč igri Football Manager začel šolati, da postane nogometni trener, vendar do danes še nima UEFA Pro licence za glavnega trenerja, kar pa ni ustavilo francoskega kluba, da ga je postavil na trenerski stolček. A ravno zaradi tega mora klub za vsako tekmo z Will Stillom kot trenerjem plačati kazen v višini €25.000, vendar to zanje ni ovira, saj je ekipa pod njegovo taktirko neporažena že 12 tekem.

Njegova zgodba je fascinantna, saj je povedal, da je igranje Football Managerja pripomoglo k njegovemu uspehu. "Bil sem povsem običajen otrok, ki je igral Football Manager," pravi Will Still, in dodaja, da se je v mladosti večkrat zalotil, da je igral pozno v noč, ne zavedajoč se ure. Trdi tudi, da je Football Manager zelo realistična igra.

 

Still je sicer začel svojo nogometno kariero kot pomočnik trenerja za mladince pri Preston North End, kasneje je opravljal tudi nalogo video analitika pri klubih Sint-Truiden, Standard Liege in Lierse. V zadnjih letih je bil trenerjev pomočnik, kot že povedano pa je oktobra lanskega leta prevzel vajeti francoskega kluba Stade de Reims. Čeprav je Will Still po večini deloval v Belgiji, so njegova sanje preboj na angleško nogometno sceno. Njegov idol je namreč Sir Alex Ferguson.

 

Povzeto po: vir

 

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče