Trenutno ima Starfield manj igralcev kot Skyrim na Steamu

Trenutno ima Starfield manj igralcev kot Skyrim na Steamu

Alja Šavle | 16/11/2023 11:19
  • Kopirano v odložišče

Trenutno ima Starfield manj igralcev kot Skyrim na Steamu

Več ljudi igra Skyrim iz leta 2011 kot letošnji Starfield.

Bethesdine igre so milo rečeno nenavadne. Manj spominjajo na igre in bolj na platforme, na katerih lahko uporabniki gradijo svojo lastno izkušnjo. Zato ne preseneča, da so modderji v preteklih letih ustvarili osupljivo število modifikacij za igre Todda Howarda.

Bethesdin Skyrim je ena najbolj modificiranih videoiger vseh časov. Na spletni strani Nexus Mods, kjer se zbirajo modi za igre, je bilo za Skyrim do sedaj oddanih skoraj 70.000 modifikacij, v Steam Workshopu pa 28.000. Nič čudnega, da se igro igra še danes, pravzaprav še bolj kot najnovejšo igro razvijalca Bethesda, Starfield.

V času pisanja tega članka ima The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition na platformi Steam 12.022 sočasnih igralcev, medtem ko komaj 10.244 igralcev v istem trenutku igra Starfield. Razlika med igrama ni tako velika, če si ogledamo številke 24-urnega viška, ki kaže 22.266 igralcev za Skyrim in dobrih 22.746 za Starfield.

Poleg tega je število igralcev igre Starfield v dveh mesecih padlo s 333.000 na 20.000, medtem ko se zdi, da število igralcev igre Skyrim narašča. Te številke zajemajo le uporabnike storitve Steam, ne pa tudi tistih na Xboxu. Število igralcev igre Starfield se bo zagotovo spet povečalo, ko bo Bethesda začela ustrezno podpirati mode.

title

Starfield je bil hvaljen kot Bethesdina največja izdaja igre doslej, vendar je zanimanje do igre od takrat močno upadlo. Vesoljska pustolovščina ni navdušila niti novinarjev ali igričarske industrije, saj je igra letos prejela le eno nominacijo za nagrado The Game Awards, in sicer za najboljšo igro igranja vlog — kategorijo, v kateri tekmuje tudi Baldur’s Gate 3, ki bo najverjetneje pobral nagrado.


Vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče