YouTube kaznuje uporabnike zaviralcev oglasov s počasnejšimi videoposnetki v vseh brskalnikih

YouTube kaznuje uporabnike zaviralcev oglasov s počasnejšimi videoposnetki v vseh brskalnikih

Alja Šavle | 22/11/2023 09:16
  • Kopirano v odložišče

YouTube kaznuje uporabnike zaviralcev oglasov s počasnejšimi videoposnetki v vseh brskalnikih

Namizno spletišče YouTube naj bi nekaterim uporabnikom v različnih brskalnikih upočasnilo nalaganje posnetkov.

Uporabnik Reddita (u/vk6_) je objavil videoposnetek, ki razkriva petsekundni zamik pri nalaganju videoposnetkov YouTube v brskalniku Firefox. Nekateri spretni uporabniki so hitro odkrili krivca za upočasnitev - delček kode, ki se skriva v izvorni kodi spletnega mesta YouTube. Zdi se, da je ta zahrbtna koda del nedavnih ukrepov YouTuba proti blokiranju oglasov.

Očitno je v kodo na spletni strani vgrajen mehanizem, ki namerno za pet sekund zadrži predvajanje videoposnetka. Nekateri ugibajo, da je ta zamuda morda neroden poskus YouTuba, da bi uporabnikom, ki oglase blokirajo, vseeno vsilil oglase.

Kot je poročal portal Android Central, je tiskovni predstavnik YouTuba potrdil, da so upočasnitve YouTuba na namizju povezane s prizadevanji za preprečevanje blokiranja oglasov. Če uporabljate blokator oglasov v katerem koli brskalniku, vključno s Chromom, lahko pride do zakasnitev pri nalaganju videoposnetkov.

»Da bi podprli raznolik ekosistem ustvarjalcev po vsem svetu in milijardam ljudi omogočili dostop do njihovih najljubših vsebin v YouTubu, smo začeli s prizadevanji, da gledalce z omogočenimi zaviralci oglasov pozovemo, naj dovolijo oglase v YouTubu ali preizkusijo storitev YouTube Premium za izkušnjo brez oglasov," je podjetje sporočilo v e-pošti za Android Central. "Uporabniki, ki imajo nameščene zaviralce oglasov, lahko doživijo neoptimalno gledanje, ne glede na brskalnik, ki ga uporabljajo«

Z drugimi besedami, če imate v katerem koli brskalniku nameščen zaviralec oglasov, se pripravite na nekaj zamude pri nalaganju videoposnetkov. Google poziva uporabnike, naj se sprijaznijo z oglasi ali pa odštejejo nekaj evrov za YouTube Premium, če želijo uživati v neprekinjenem gledanju.


Vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče