Microsoft doživel največje uhajanje informacij v zgodovini videoiger

Microsoft doživel največje uhajanje informacij v zgodovini videoiger

Alja Šavle | 21/09/2023 07:27
  • Kopirano v odložišče

Microsoft doživel največje uhajanje informacij v zgodovini videoiger

Microsoft je v — kar se zdi največjem uhajanju informacij v zgodovini podjetja — nenamerno razkril ogromno količino informacij o prihajajočih osvežitvah konzole Xbox, sistemih naslednje generacije in še čem, potem ko je na sodno spletišče naložil vrsto neredigiranih dokumentov, ki so del tekočega postopka zvezne trgovinske komisije proti Microsoftu.

Vodja znamke Xbox Phil Spencer je na portalu X (Twitter) zapisal, da je podjetje sicer opazilo pogovor okoli njegovih starih elektronskih sporočil in dokumentov, vendar vse informacije, ki so pricurljale v javnost, niso bile aktualne.

»Težko je videti, da se delo naše ekipe deli na tak način, saj se je toliko spremenilo in je toliko stvari, ki nas lahko navdušijo zdaj in v prihodnosti," je zapisal Spencer. "Ko bomo pripravljeni, bomo delili prave načrte,«

Tukaj so najpomembnejše ugotovitve:

  • Microsoft namerava izdati izboljšane različice konzol Xbox serije X/S in nov plošček,
  • Fallout 3 in The Elder Scrolls 4: Oblivion bosta prenovljena,
  • Red Dead Redemption 2 morda dobi posodobitev za naslednjo generacijo,
  • Konzola Nintendo naslednje generacije ponuja zmogljivost, podobno konzolama PS4 in Xbox One,
  • Phil Spencer želi združiti ali morda celo prevzeti podjetji Nintendo in/ali Valve.

Osvežitev konzole serije X, interno znane pod imenom Brooklin, naj bi prišla novembra. Podrobnosti o Ellewoodu, kodnem imenu za osvežitev konzole Series S, niso natančne. Dvobarvni krmilnik s kodnim imenom Sebile vključuje povezavo neposredno v oblak, akumulatorsko in zamenljivo baterijo, haptične povratne informacije, tihe gumbe in palčke ter možnost dviga za prebujanje konzole.

Iz dokumentov je tudi razvidno, da Microsoft o svoji naslednji konzoli razmišlja kot o hibridni igralni platformi, ki bo v celoti uporabljala oblak.


Vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče