Trenutno stanje igre Call of Duty: Modern Warfare 3 je zaskrbljujoče

Trenutno stanje igre Call of Duty: Modern Warfare 3 je zaskrbljujoče

Alja Šavle | 05/11/2023 14:37
  • Kopirano v odložišče

Trenutno stanje igre Call of Duty: Modern Warfare 3 je zaskrbljujoče

Podjetje Activision Blizzard ponovno povzroča razburjenje. Ob izidu igre Call of Duty: Modern Warfare 3 oboževalci, ki so igro prednaročili, že igrajo kampanjo v zgodnjem dostopu. In povratne informacije niso najboljše. Oglejmo si nekaj najnovejših in najbolj nesmiselnih poročil o igri.

Modern Warfare 3 je v resnici le DLC

Uporabnik X Powerpyx je opazil, da na konzoli PlayStation 5 igra Modern Warfare 3 nima svojega seznama trofej, ampak spada v kategorijo DLC za igro Modern Warfare 2. Še bolj bizarno je dejstvo, da različica Modern Warfare 3 za PS4 ima svoj seznam in tudi platinasto trofejo, ki je verzija za PS5 nima.

Ker različica igre za PS5 teoretično spada pod Modern Warfare 2, moraš imeti in dokončati prejšnjo igro, če želiš na profilu PS5 odkleniti vse trofeje. Novica je zaskrbljujoča zlasti zato, ker so se pred izdajo igre pojavile govorice, da bo Modern Warfare 3 preprosto DLC za Modern Warfare 2. In zdi se, da je za PlayStation igralce res tako.

Modern Warfare 3 ti zavzame 213 GB prostora, a ne zato, ker je v njem nova vsebina

Velikost datotek za to različico igre Call of Duty je večja kot kadar koli prej. Popolna namestitev igre Call of Duty: Modern Warfare 3 s celotnim predpomnilnikom sredstev v visoki ločljivosti obsega kar 213 GB podatkov.

"To je posledica večje količine vsebine, ki je na voljo prvi dan, vključno z odprtim svetom zombijev, podporo za prenos predmetov iz igre #MW2 ter datotekami poligonov za trenutno igro Call of Duty: Warzone," pojasni objava uradnega profila Call of Duty na omrežju X.

"V okviru naših stalnih prizadevanj za optimizacijo bo končna velikost vaše namestitve dejansko manjša od skupne velikosti prejšnjih iger Call of Duty," nadaljuje objava. A brez skrbi, v razdelku za upravljanje datotek v meniju zaganjalnika COD HQ lahko odstranimo tisto vsebino, ki je ne igramo aktivno. Zakaj točno se ta vsebina šteje kot Modern Warfare 3 ni jasno.

Kampanja igre Modern Warfare 3 je izjemno kratka

Še eno zaskrbljujoče odkritje je prišlo od uporabnikov zgodnjega dostopa. Očitno je kampanjo Modern Warfare 3 mogoče končati v približno štirih urah. Za primerjavo je kampanja dosedanjih iger trajala okoli šest do osem ur. Če k temu dodamo še dejstvo, da nova zgodba sloni na krajših odprtih bojnih misijah, imajo igralci upravičeno občutek, da se je z razvojem kampanje igre Modern Warfare 3 pohitelo.

"To je najslabša kampanja CoD, kar sem jih kdaj igral, in Warzone je 100-odstotno kriv," je zapisal uporabnik Reddita D_ultimateplayer v trenutno najvišji objavi na podredditu MW3. "Kakšna klofuta. Šokiran in zgrožen sem. Če res dobro pomislite, je bilo to že ves čas jasno namignjeno."

Po vsem naštetem je Modern Warfare 3 komajda videti kot samostojna igra. Modern Warfare 3 uporablja orožje in kozmetiko iz igre Modern Warfare 2, prav tako pa je igra samo predelala poligone iz Modern Warfare 2 iz leta 2009. Posebnega načina sodelovanja ni, namesto tega je Treyarch razvil način z zombiji, ki uporablja mape iz igre Warzone. Najhuje od vsega pa je, da moramo za dostop do Modern Warfare 3 najprej zagnati Modern Warfare 2 (ki se zdaj imenuje CoD HQ).

title

Modern Warfare 3 ne moreš zagnati, ne da bi najprej zagnal Modern Warfare 2

Za dostop do nove igre je potreben Call of Duty HQ, enotni vmesnik za sedanje in prihodnje igre CoD. Edina stvar je, da je "Call of Duty HQ" le odjemalec Modern Warfare 2/Warzone z novim imenom. In ne deluje najbolje.

Če smo do sedaj lahko takoj skočili v Warzone ali večigralski način v igri MW2 nam zdaj klik na gumb Modern Warfare 3 zapre aplikacijo HQ in zažene povsem drugo izvršilno datoteko z imenom Modern Warfare 3. Ni možnosti, da bi preprosto zagnali Modern Warfare 3, saj "Modern Warfare 3" ni lastna igra.

Ker je igra dobesedno zakopana v CoD HQ kot dodatna vsebina, se to zdi le še pika na i za vse, ki so prepričani, da je Modern Warfare 3 le poveličevan dodatek DLC.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče