Igralec tretje sezone igre CoD je bil tako razburjen, da je razvijalcem poslal dostavo

Igralec tretje sezone igre CoD je bil tako razburjen, da je razvijalcem poslal dostavo

Alja Šavle | 30/04/2023 16:38
  • Kopirano v odložišče

Igralec tretje sezone igre CoD je bil tako razburjen, da je razvijalcem poslal dostavo

12. aprila je igra Call of Duty prejela največjo posodobitev za več igralcev po izidu Modern Warfare 2 in Warzone 2, saj se je začela tretja sezona. Nova sezona je dodala kup novih map, orožja, načinov in funkcij - pa tudi eno precej pomembno napako.

Po posodobitvi se igralcem z grafičnimi procesorji AMD Vega ob zagonu iger Modern Warfare 2 in Warzone 2 takoj sesujeta, kar spremlja sporočilo "DirectX je naletel na napako, ki je ni mogoče odpraviti". To vpliva tudi na igralce s strojno opremo, ki temelji na procesorjih Vega, kot so Radeon VII in skoraj vsi integrirani grafični procesorji na procesorjih Ryzen.

Po več dnevih pritožb, vključno s temo na forumih Steam, ki ima zdaj več kot 1.000 odgovorov, je Beenox - kanadski studio podjetja Activision Blizzard, odgovoren za obdelavo PC-različic Call of Duty - na Twitterju potrdil težavo.

»Preiskujemo sesutje ob zagonu, ki je prizadelo uporabnike AMD VEGA v igrah WZ2 in MWII," so zapisali. "Ekipa si aktivno prizadeva, da bi odpravili napako.«

To se je zgodilo 17. aprila, igralci pa še vedno čakajo na popravek. Nekateri med njimi so obupali in na spletnem mestu change.org začeli peticijo ter zahtevali povračila. Eden izmed igralcev pa se je odločil za nenavaden ukrep: v pisarno podjetja Beenox v Quebecu je dostavil sirovo pico s sporočilom "Pomagajte Vegi, prosim", ki je bilo napisano na škatli.

Na žalost na podlagi fotografije za dokazilo o dostavi, ki prikazuje škatlo s pico na klopi v čakalnici, sumimo, da pica ni nikoli prispela do razvijalcev.


Vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče