GTA 6 verzije za PC najverjetneje ne bo še nekaj časa

GTA 6 verzije za PC najverjetneje ne bo še nekaj časa

Alja Šavle | 06/12/2023 10:02
  • Kopirano v odložišče

GTA 6 verzije za PC najverjetneje ne bo še nekaj časa

Zdi se, da bo nadaljevanje ene najbolje prodajanih videoiger, z datumom izida nekje v letu 2025, podrlo rekorde. Napovednik igre GTA 6, ki vključuje Lucio in njenega še neimenovanega fanta, je v enem dnevu po objavi zbral že 101 milijon ogledov.

Kot je razvijalec Rockstar razkril v prvem napovedniku, bo igra Grand Theft Auto 6 na Microsoftove konzole Xbox Series X|S in Sonyjevo PlayStation 5 prišla leta 2025, za osebne računalnike pa datum izida še ni znan. Milijoni igralcev osebnih računalnikov so še vedno zaskrbljeni, ali bo igra sploh na voljo na osebnih računalnikih.

Spletno mesto za statistiko iger PlayTracker je delilo zanimiv vpogled v prodajo Rockstarjevega prejšnjega naslova GTA 5. Po njihovih podatkih je 44 % lastnikov igre GTA V igro kupilo na več platformah.

To ni presenetljivo, saj je bila igra GTA 5 v svoji 10-letni življenjski dobi večkrat izdana za konzole in osebne računalnike. Igra je bila prvotno izdana leta 2013 za igralce na konzolah Xbox 360 in Sony PS3. Igralci za osebne računalnike so morali na uradno izdajo z več spremembami za osebne računalnike počakati do leta 2015.

Glede na časovnico izdaj igre GTA 5 se zdi, da bodo morda igralci na osebnih računalnikih čakali še nekaj let, preden lahko kupijo svoj izvod naslednje igre, če bo tudi najnovejši naslov sledil istemu vzorcu.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče