Esports Insider in Univerza v Warwicku napovedala program konference ESI Next Gen

Esports Insider in Univerza v Warwicku napovedala program konference ESI Next Gen

Goran Kužet | 23/02/2023 10:14
  • Kopirano v odložišče

Esports Insider in Univerza v Warwicku napovedala program konference ESI Next Gen

Esports Insider in Univerza v Warwicku razkrivata dnevni red prve konference ESI Next Gen, ki bo eno in pol dnevna konferenca, posvečena e-športu in videoigram v izobraževanju.

Konferenca, ki bo potekala 22. in 23. marca 2023 v univerzitetnem športnem centru, bo ponudila številne interaktivne seje, možnosti mreženja in spoznavanja. Seznam govorcev in celotna agenda je na voljotukaj.

 

V Združenem kraljestvu obstaja 39 študijskih programov za e-šport, ki jih ponuja 14 ponudnikov (po podatkih UCAS), ki ponujajo triletne diplome ali visokošolske študijske programe za širšo industrijo ali dotične veje branže. Ti programi segajo od upravljanja dogodkov in digitalnega trženja do coachinga, zdravja in dobrega počutja.

Esports Insider in University of Warwick sta pripravila prvo konferenco ESI Next Gen, na kateri se bodo srečali vodje univerz in kolidžev iz Združenega kraljestva in širše ter strokovnjaki iz industrije e-športa in video iger, da bi razpravljali o veščinah, ki jih lahko industrija ponudi mladim.

Letos so med govorniki tudi pedagogi in vodilni delavci v industriji, kot so:

  • Meg Daintith, vodja pridobivanja talentov v družbi Electronic Arts
  • Phil Bale, operativni vodja v podjetju Ubisoft Leamington
  • Kalam Neale, vodja izobraževanja pri British Esports
  • Gina Jackson OBE, ustanoviteljica podjetja SKILLfull
  • Ólafur Steinarsson, soustanovitelj in operativni direktor Esports Coaching Academy
  • Mikayla Sinead, ustanoviteljica in izvršna direktorica Bridge Network Group
  • James Fraser-Murison, direktor Esports na Queen Marys College
  • Becky Wright, višja vodja partnerstev pri NSE
  • Dr. Bianca Wright, vodja učnega načrta: izredna profesorica na Univerzi Coventry
  • Shahneila Saeed, programska direktorica za Digital Schoolhouse

Dogodek podpirajo, zlati sponzor IN4 Group, uradni partner za mladinske športe Esports Coaching Academy in partnerji dogodka Chillblast, Viperio, NSE, Esport1, Swipe Right PR, UKIE in NUEL. ESI Next Gen bo obiskalo več kot 250 udeležencev z več kot 30 govorci na več kot 9 sejah v živo.

Sam Cooke, izvršni direktor in ustanovitelj podjetja ESI, je izjavil: "Veseli nas, da bomo sodelovali z Univerzo v Warwicku pri našem prvem inavguracijskem projektu ESI Next Gen. Ta dogodek bo odlična priložnost za raziskovanje in spodbujanje sodelovanja med panogami e-športa in videoiger ter izobraževalnimi ustanovami, z namenom ustvariti trdne temelje za nove talente."

Na ESI Next Gen bo potekalo pet panelov in dve delavnici, vsi pa bodo namenjeni tako izobraževalnemu osebju kot tudi zainteresiranim stranem iz industrije in študentom. Na dogodku se bo obravnavalo vodenje na področju izobraževanja o e-športu in videoigrah, premagovanje ovir pri razvoju učnih načrtov, morebitne priložnosti za diplomante, politične zadeve in rast sektorja.

Dogodek se bo začel z družabnim srečanjem in finalom Lions Clash, turnirjem VALORANT za univerze in kolidže v Združenem kraljestvu, ki mu bo 22. marca 2023 sledil večerni sprejem, na katerem se bodo udeleženci lahko zgodaj registrirali, doživeli e-športni dogodek v živo ter se povezali v sproščenem in prijaznem okolju.

Jack Fenton, vodja esporta na Univerzi v Warwicku, je povedal: "To je velik mejnik za Warwick, saj je bilo soustvarjanje koncepta ESI: Next Gen vznemirljiv strateški cilj tako za nas kot za Esports Insider. Vem, da bo to največji in najvplivnejši dogodek Centra za e-športne igre doslej, in res smo ponosni, da delujemo kot katalizator za ustvarjalni in digitalni sektor. Komaj čakam, da vidim sodelovanja, ki se bodo razvila iz tega dogodka!"

Pridružite se nam na dogodku ESI Next Gen 2023, kjer bomo 22. in 23. marca v Esports Centru v Coventryju proslavili zbliževanje e-športa, videoiger in izobraževanja.

 

Članek povzet po: vir

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče