Še en dokaz, da se dogovaranje o izidu ešportnih tekem nadaljuje

Še en dokaz, da se dogovaranje o izidu ešportnih tekem nadaljuje

Alja Šavle | 03/02/2023 12:47
  • Kopirano v odložišče

Še en dokaz, da se dogovaranje o izidu ešportnih tekem nadaljuje

Ukrajinski športni komentator Vitalij "v1lat" Voločaj je udeležence kitajske tekme DPC Knights proti EHOME obtožil prirejanja rezultatov. Do sklepa je prišel po pogovoru s stavnico GG.Bet in preučevanju njihovih izpisov.

V1lat je svoje trditve podrobneje opisal v objavi na Telegramu. Po podatkih družbe GG.Bet je bila uro pred začetkom tekme stavna kvota za zmago vitezov 1,25. Toda tik pred začetkom tekme so se kvote začele hitro spreminjati in 10 minut pred začetkom tekme naredile velik skok, tako da se je kvota za viteze dvignila na 3,24.

Voločaj trdi, da so morali ljudje za tako velik premik kvot v zgornji diviziji DPC na nasprotno ekipo staviti ogromno denarja, po njegovem mnenju vsaj nekaj milijonov dolarjev. Sam GG.Bet ni prejel tako velike vsote, a je vseeno premaknil svoje kvote, da bi se prilagodil globalnim spremembam, ki so jih najverjetneje povzročile azijske stavnice.

Družba GG.Bet v1latu tudi povedala, da se sumljiva dejavnost ni pojavila le pri stavah na izid tekme, temveč tudi na sodo/liho število ubojev na drugi mapi. Te številke so običajno precej naključne, zato lahko močan premik v stavni dejavnosti kaže na nepoštene igre.

title

To ni prvič, da so kitajski organizatorji DPC ekipo Knights osumili nepoštene igre, kljub temu pa so igralci še vedno prejeli povabilo na Major v Limi.


Povzeto po: vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče