Za vikend znova VCL East: Surge

Za vikend znova VCL East: Surge

Tomo Pejanović Nosaka | 03/02/2023 10:47
  • Kopirano v odložišče

Za vikend znova VCL East: Surge

Jutri in v nedeljo bosta na sporedu 11. in 12. krog regijskega VALORANT tekmovanja VCL East: Surge. Za obema slovenskima organizacijama je uspešna prva polovica ligaškega dela: Diamanti so se po slabem začetku prebili na drugo mesto, Cyber Wolves pa že dlje časa zasedajo najvišja mesta, trenutno so tretji.

Pred volkovi, ki bodo jutri ob 17:00 uri otvorili tekmovalni dan proti Enterprise, je težka sobota, saj je češka ekipa v naletu s tremi zaporednimi zmagami, tekom tega niza pa so premagali tudi močna Acend in Anonymo. V nedeljo bodo zopet volkovi tisti, ki bodo odigrali prvo tekmo v dnevu, njihov nasprotnik pa bo tedaj Anorthosis, ki še nekako lovi priključek za končnico, vendar niso ravno v bleščeči formi.

 

Diamanti imajo pred seboj vsaj na papirju lahke nasprotnike, saj igrajo proti zadnje uvrščenemu NOM eSports in predzadnjemu Zero Tenacity. Sobotni nasprotnik, NOM, je zabeležil njihovo edino zmago ravno proti Diamantom, tako da bo imela ta tekma še dodaten naboj, saj so pri oranžnih željni dokazati, da so boljši od izraelske zasedbe. Po drugi strani pa je Zero Tenacity na tekmi prejšnjega kroga dobesedno demoliral Rapid Ninjas, močno madžarsko zasedbo, ki je pred tem porazom zabeležila pet zaporednih zmag, med njimi tudi nad obema slovenskima predstavnika. 

title

"NOM nas je prvič presenetil, njihov način igre nam ne leži. Večina jih smatra kot eno najslabših v ligi; v tekmo gremo 100% pripravljeni in fokusirani, da se ne ponovi poraz iz prvega kroga," je o prvi tekmi tega vikenda povedal Nejc "saveeey" Mis, manager VALORANT ekipe pri Diamant Esports. "Z10 so naši stari rivali, s katerimi se že dolgo borimo tudi po balkanskih LAN tekmovanjih. Na koncu bo štela vsaka zmaga ali poraz, tako da se pripravljamo tekmo po tekmo na vsakega nasprotnika, vsakemu damo spoštovanje in poizkušamo igrati svojo igro," je svoje misli o tekmi proti Zero Tenacity strnil Mis. Kapetan ekipe Tilen "Grmekista" Grmek, pa je povedal, da: "gremo na tekmo proti NOM in Z10 s pričakovanji da seveda zmagamo. Kot za vsako tekmo se bomo tudi na te dve pripravili in seveda probali zmagat." Podobnega mnenja je Patrik "Patix" Rozman, ki pravi, da bi morali premagati obe ekipi, vendar se lahko vse zgodi, saj so vse ekipe v ligi močne in razlike med njimi manjše kot se zdi na prvi pogled.

 

Med ostalimi tekmami dveh prihajajočih krogov izstopata sobotna tekma med Anonymo in Acend, ki imata po imenih najbolj poznane igralce, ter nedeljski dvoboj med Acendom in Rapid Ninjas. Kljub trem porazom je Acend še naprej prvo ime lige in zaenkrat še drži prvo mesto na lestvici, vendar niso tako prepričljivi kot so to pred pričetkom sezone pričakovali strokovnjaki. Acend vodi pred obema slovenskima predstavnika zgolj za dve točki in že en poraz bi znal pomeniti, da ena od slovenskih organizacij prevzame vodstvo.

 

Tekme VCL East: Surge lahko gledate v živo na YouTube kanalu Valorant Balkan League ali uradnem twitch kanalu lige.

 

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče