Diamanti dobili derbij in bivše svetovne prvake

Diamanti dobili derbij in bivše svetovne prvake

Tomo Pejanović Nosaka | 30/01/2023 13:45
  • Kopirano v odložišče

Diamanti dobili derbi in bivše svetovne prvake

Kot smo poročali tudi na ESPORT1.SI sta bila pretekli konec tedna na sporedu dva kroga regionalne VALORANT lige VCL East: Surge, na kateri nastopata dve slovenski organizaciji Cyber Wolves in Diamant Esports.

 

V soboto se je odvijal težko pričakovani slovenski derbi med omenjenima ekipama, ki ga je suvereno dobil Diamant Esports z rezultatom 13 proti 5. Največji doprinos je imel mlad makedonski zvezdnik Emil “runneR” Trajkovski, odlično igro pa sta prikazala tudi dva slovenska soigralca, kapetan Tilen “Grmekista” Grmek in Alen “Al1en” Pašić. Pri volkovih je bil statistično najbolj uspešen Poljak Krystian “Freyy” Konopka, kar pa vseeno ni zadostovalo, da bi lahko konkurirali uigrani ekipi Diamanta, ki tekom sezone stopnjuje svojo formo. Celoten prenos dogajanja pretekle sobota si lahko ogledate na spodnjem videju:

V nedeljo pa smo zabeležili zmago obeh slovenskih organizacij; volkovi so brez težav odpravili z B8 Esports ter se tako držijo pri samem vrhu razpredelnice, Diamant Esports pa so spektakularno premagali prvega favorita lige in bivšega svetovnega prvaka Acend. Po prvi polovici tekme je ekipa Acend vodila proti Diamantom z 9 proti 3, nakar so na krilih Partika "Patix" Rozmana pobudo prevzeli oranžni ter pripeljali zmago domov po izjemno napeti in nepozabni predstavi. Na koncu so slavili s 13 proti 11, kar je odličen uspeh, če dodamo pa še povratek po velikem zaostanku, pa gre za tekmo, ki bo še dolgo ostala v spominih ljubiteljev igre in navijačev. Prenos tekme s srbskimi komentatorji si lahko ogledate na naslednji povezavi.

S to zmago pa so Diamanti dosegli še en mejnik, in sicer so se povzpeli na 12. mesto evropske lestvice VLR.gg, ki rangira ekipe po sistemu ELO.

Liga VCL East: Surge se bo nadaljevala prihodnji konec tedna. V soboto, 4. Februarja, bo tekmovalni dan ob 17:00 uri otvoril Cyber Wolves proti češkemu Enterprise, Diamanti pa igrajo na zadnji termin dneva, ob 21:00 uri, proti zadnje uvrščenemu NOM eSports. Tekme bodo na sporedu tudi v nedeljo, ko bomo lahko gledali dvoboj med volkovi in cipersko organizacijo Anorthosis ter Zero Tenacity in Diamant Esports.

 

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče