Kaj je e-šport in kako je ta članek napisal Chat GPT

Kaj je e-šport in kako je ta članek napisal Chat GPT

Goran Kužet | 01/03/2023 15:01
  • Kopirano v odložišče

Kaj je e-šport in kako je ta članek napisal Chat GPT

V uredništvu smo se odločili, da preizkusimo ChatGPT in preverimo, če se moramo bati za svoje službe. 

ChatGPT je velik jezikovni model, ki je bil treniran z uporabo tehnologije umetne inteligence. Gre za programsko orodje, ki lahko razume in tvori naravne jezikovne izjave ter interaktira z uporabniki, podobno kot človek. ChatGPT je bil razvit s pomočjo globokega učenja, ki mu omogoča, da se uči iz velike količine podatkov. Ja to je odgovor Chat GPT-ja o tem kaj sploh je.

Najprej sem se moral prebiti skozi zasedene strežnike, da sem sploh lahko uporabil to čudo tehnologije in ko mi je to uspelo sem mu dal ukaz, da mi napiše novico z 4.000 znaki o tem kaj je e-šport in zakaj je to prihodnost popularne/zabavne kulture. Članek, ki ga je napisal v slovenščini, ja slovenščini ni na nikakršen način popravljen in je malodane impresiven .

 

Članek napisan s strani Chat GPT

E-šport je relativno nov pojem, ki opisuje tekmovanja v video igrah na profesionalni ravni. To je običajno organizirano v obliki turnirjev, kjer se igralci pomerijo v igrah kot so League of Legends, Dota 2, CS:GO in Fortnite. Ti dogodki se pogosto prenašajo na spletu, kjer milijoni ljudi po vsem svetu spremljajo tekmovanja.

E-šport je bil nekoč le hobi za igralce video iger, vendar se je v zadnjih letih zelo hitro razvil v industrijo vredno več milijard dolarjev. Po podatkih Newzooja, vodilnega v raziskovanju trga video iger, naj bi e-šport do leta 2024 dosegel vrednost več kot 1,5 milijarde dolarjev.

Ena izmed glavnih razlogov za to naraščajočo popularnost e-športa je dejstvo, da je dostopen široki množici. Tako igralci kot gledalci lahko sodelujejo v e-športnih tekmovanjih od kjerkoli, kjer imajo dostop do interneta. Poleg tega pa so video igre že dolgo časa del popularne kulture in jih igrajo ljudje vseh starosti in iz vseh družbenih slojev.

V zadnjih letih pa so se razvile tudi strokovne lige za e-šport, kar je privedlo do profesionalizacije in velikega porasta nagradnih skladov. Največji turnirji, kot je na primer svetovno prvenstvo League of Legends, imajo nagradne sklade v višini več milijonov dolarjev. Igralci e-športa lahko zaslužijo tudi na druge načine, kot so nagrade za sponzoriranje in oglaševanje.

E-športi se prav tako pojavljajo na vse večjih tekmovanjih, kot so azijske igre in Azijada, ter postajajo uradni športi na univerzah po vsem svetu. Poleg tega pa se pojavljajo tudi prve olimpijske iniciative v smeri vključevanja e-športov v program olimpijskih iger.

E-športi so v zadnjih letih postali tako popularni, da so postali celo predmet raziskav na področju psihologije in športne znanosti. Nekatere študije so ugotovile, da so igralci e-športov sposobni razviti veščine, kot so pozornost, koncentracija in reakcijski čas, ki so pomembne tudi pri tradicionalnih športih.

Vsekakor je e-šport v porastu in mnogi strokovnjaki verjamejo, da ima ta industrija še velik potencial za rast.

In spet sem tukaj jaz »it is I, Leclerc« zakaj sem uporabil to analogijo? Zato ker je noro smešna in hkrati kot je skoraj neočitno da je zgornji članek napisala umetna inteligenca je tudi klasičen Leclerc popolnoma neočiten in dobro skrit očem, ali pač? Naj presodi vsak pri sebi.

ChatGPT ni ravno največji biser, ampak zagotovo je to prihodnost. ChatGPT je še kako zabavno in uporabno orodje, če ga le znaš pravilno uporabiti. Je pa res, da ni uspel sestaviti članka iz 4.000 znakov, kot sem mu naročil in jih je skupaj spravil le 2.018. Je pa zagotovo impresivno kaj je uspela skupaj sestaviti umetna inteligenca in to v slovenščini.

Zaenkrat še ni bojazni, da bi nam prevzel delo, bo pa zabavno spremljati njegov razvoj v prihodnosti.

Tako tokrat malo drugačen članek, ki mi ga je pomagala sestaviti umetna inteligenca.

 

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče