Neverjeten slovenski derbi za finale lige EBL

Neverjeten slovenski derbi za finale lige EBL

Tomo Pejanović Nosaka | 23/03/2023 07:04
  • Kopirano v odložišče

Neverjeten slovenski derbi za finale lige EBL

V rednemu delu spomladanske sezone lige EBL sta se slovenski organizaciji Cyber Wolves in Diamant Esports pomerili dvakrat, obojekrat pa so z zmago odkorakali oranžni diamanti. A tokrat je bilo na kocki veliko več, saj sta se ekipi borili v seriji na tri dobljene za mesto v samem velikem finalu. Medtem ko so Diamanti zaključili redni del sezone na prvem mestu in si tako že zagotovili igranje na prestižnem EMEA Masters, so volkovi iskali svoj preboj v evropsko ligo preko zmage na finalnem dvoboju, za kar so morali najprej premagati Crveno Zvezdo, ki so jo demontirali v petek prejšnji teden, nato pa so jim nasproti stali slovenski diamanti.

Dvoboj se je začel spodbudno za diamante, ki so povedli prvi dve igri ter prevzeli vodstvo, a volkovi se niso predali in pokazali vse kar znajo ter po dveh navidez lahkih zmagah izenačili rezultat na 2 proti 2, kar je pomenilo, da je ekipi čakala še zadnja igra, ki je odločala o zmagovalcu derbija. Peta tekma je bila daleč najbolj zanimiva in napeta, saj sta si ekipi že od samega začetka izmenjavali prednost, in ko je že kazalo, da bodo volkovi prevzeli vajeti v svoje roke, je v ključnem trenutku zablestel mladi srbski talent Djordje “Shy Carry” Stišović s četvornim ubojem ter popeljal diamante nazaj v igro, ki so počasi a vztrajno prevzeli prednost ter na koncu uspeli premagati nasprotnike in si zagotoviti njihov prvi nastop na finalu lige EBL. S tem zgodovinskim uspehom so Diamant Esports postali prva slovenska organizacija, ki bo zaigrala na finalu regijske League of Legends lige. Ta bo potekal 1. Aprila v sklopu dogodka Reconnect v Beogradu.

V finalu se bosta tako pomerila slovenski Diamant Esports in domači Partizan, ki je v spomladanski sezoni že večkrat premagal Diamante, vključno s pomembno zmago v prvem krogu končnice, kjer so bili beograjčani boljši s 3 proti 1. Vse oči regijske League of Legends scene bodo 1. Aprila uprte v Beograd, ko bo liga EBL dobila novega prvaka.

 

Posnetek polfinalnega spektakla med volkovi in Diamanti si lahko ogledate tukaj.

 

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče