Epicovo novo tehnologijo animacije je treba videti, da ji verjamete

Epicovo novo tehnologijo animacije je treba videti, da ji verjamete

Alja Šavle | 24/03/2023 11:09
  • Kopirano v odložišče

Epicovo novo tehnologijo animacije je treba videti, da ji verjamete

Na letošnji konferenci razvijalcev iger je podjetje Epic Games, razvijalec pogona Unreal Engine in igre Fortnite, z občinstvom delilo predstavitve tehnologij nove generacije za Unreal Engine 5. Ena izmed teh predstavitev je bila za igro Hellblade 2, ki je prikazala neverjetno tehnologijo animacije obraza.

Najnovejši tehnološki demo se osredotoča na zmožnost pogona, da pretvori preproste posnetke v fotorealistično animacijo obraza z uporabo zgolj telefona in osebnega računalnika. S pomočjo tehnologije MetaHuman v Unreal Engine 5 nova funkcija pretvori posnetke igralcev v izrazito in podrobno obrazno animacijo na virtualnem 3D modelu.

V IGN-ovem videoposnetku vidimo Melino Juergens, ki igra glavno junakinjo Hellblade serije Senuo, kako izvaja kratek monolog, ki je v nekaj minutah digitaliziran in celo predstavljen na različnih modelih.

Epic je pokazal tudi demo za Unreal Engine 5.2, ki je vseboval precej impresivno proceduralno oblikovanje sveta in upodabljanje listja. Tehnološki demo je prikazal neverjetno podrobne vizualne podobe, ki jih je ta pogon sposoben ustvariti, in tudi zvoke, ki spremljajo vizualne modele. Spreminjanje in dodajanje novih elementov v okolje je preprosto, neverjetno hitro, predvsem pa učinkovito.

Poleg tega se Unreal Engine 5 zdaj ponaša s še enim odličnim trikom, funkcijo Substrate, ki razvijalcem omogoča, da brez težav zamenjajo materiale, iz katerih je sestavljen predmet, pri tem pa ohranijo njegovo fotorealistično kakovost.

Kot običajno se Epicova tehnologija zdi impresivna, vendar poglejmo, kako uspešno jo bodo razvijalci iger lahko izkoristili.


Povzeto po: vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče