Meta Quest 3 prihaja še letos za 499 dolarjev

Meta Quest 3 prihaja še letos za 499 dolarjev

Alja Šavle | 03/06/2023 07:24
  • Kopirano v odložišče

Meta Quest 3 prihaja še letos za 499 dolarjev

Očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 so bila ravnokar napovedana. Osnovna cena je 499 dolarjev, izid pa je predviden za letošnjo jesen.

Specifikacije nove enote še niso bile objavljene, vendar je Meta sporočila, da bo Quest 3 za 40 % tanjši in udobnejši od prejšnjih enot, z boljšimi zasloni in ločljivostjo ter dvakrat večjo grafično zmogljivostjo. Prav tako bo popolnoma združljiv z očali Meta Quest 2, kar pomeni da bodo vse igre, ki delujejo na Quest 2, delovale tudi na Quest 3.

Quest 3 naj bi ponujal doslej najvišjo ločljivost zaslona, da bo vsebina videti bolje kot kadar koli prej. "Za pogon teh dodatnih slikovnih pik bodo to prva očala z naslednjo generacijo čipov Snapdragon, razvitih v sodelovanju s podjetjem Qualcomm Technologies,” je Meta zapisala na svojem blogu.

Quest 3 podpira tudi tehnologijo Meta Reality, ki,po besedah Mete, presega sedanjo tehnologijo mešane resničnosti. Očala bodo izdana skupaj z novimi ploščki Quest 3 Touch Plus, ki odpravljajo zunanje sledilne obroče prejšnjih koltrolerjev in zavzemajo manj prostora. Še več, očala Quest 3 bodo že v osnovi podpirala tudi sledenje rokam, kar pomeni, da boste lahko roke uporabljali za interakcijo z virtualnimi predmeti, brez ploščkov.

Med novimi naslovi za navidezno resničnost, ki jih lahko pričakujete, so Asgard's Wrath 2, Assassin's Creed, Stranger Things VR, Ghostbusters VR in seveda Powerwash Simulator.

 

Vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče