GeoGuessr ima dejanski e-šport, v katerem se pripravlja prvi svetovni pokal

GeoGuessr ima dejanski e-šport, v katerem se pripravlja prvi svetovni pokal

Alja Šavle | 01/06/2023 16:21
  • Kopirano v odložišče

GeoGuessr ima dejanski e-šport, v katerem se pripravlja prvi svetovni pokal

Geografska raziskovalna igra GeoGuessr bo letos gostila svoje prvo svetovno prvenstvo v novopečenem e-športu.

GeoGuessr je priljubljena igra številnih igričarjev in navdušencev nad geografijo, v njej pa morate z ogledom nekaterih slik aplikacije Google Street View določiti lokacijo kraja kjer koli na svetu. Igra je postala tako priljubljena, da so nekateri zagreti oboževalci naredili različici za igri GTA in celo Elden Ring.

Vendar se navdušenje ne ustavi pri tem. Očitno je igra GeoGuessing postala resen e-šport, tako zelo, da je bilo napovedano prvo svetovno prvenstvo GeoGuessr, ki bo potekalo 13. in 14. oktobra v dvorani Space Arena v Stockholmu na Švedskem. Nagradni sklad za najboljše bo znašal 50.000 dolarjev (približno 46.800 evrov).

Na Švedskem se bo za naslov svetovnega prvaka potegovalo 24 igralcev z vsega sveta. Razdeljeni bodo v štiri skupine po šest igralcev. Na vsakem srečanju se bosta pomerila dva igralca, ki bosta poskušala dokazati, kdo bo najhitreje in najnatančneje ugibal. V skupinskem delu se bo igralo v krožnem formatu, nato pa bo sledia končnica, ki bo določila končnega zmagovalca.

Med prvimi objavljenimi tekmovalci so Leon "Kodiak" Cornale iz Nemčije, Tushar "MatePotato" Hasamnis iz Indije, Mathieu "Blinky" Huet iz Francije, Mattias "Maccem" McMullin iz Švedske, Oscar "Zi8gZag" Pearce iz Avstralije in Jake Lyons iz ZDA.

»Imamo neverjetno skupnost strastnih raziskovalcev in ustvarjalcev, s svetovnim prvenstvom pa smo želeli na istem mestu zbrati najboljše igralce GeoGuessrja na svetu, da pokažejo svoje neverjetno znanje o svetu,«

Vir.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče