CD PROJEKT RED uvaja menstrualni dopust za zaposlene

CD PROJEKT RED uvaja menstrualni dopust za zaposlene

Goran Kužet | 19/04/2023 11:03
  • Kopirano v odložišče

CD PROJEKT RED uvaja menstrualni dopust za zaposlene

CD PROJEKT RED, razvijalec iger, odgovoren za igre, kot sta The Witcher 3 in Cyberpunk 2077, se je danes pridružil digitalni trgovini z igrami GOG in uvedel politiko menstrualnega dopusta, ki ženskam omogoča, da si ob bolečinah zaradi menstruacije vzamejo dodaten dopust.

Številni na družbenih omrežjih so navdušeni nad uvedbo prostega časa za ženske z menstrualnimi bolečinami in simptomi, ki otežujejo delovne razmere. Drugi so skeptični glede namere podjetja CD PROJEKT RED.

Iz objave na Twitterju ni razvidno, ali je prosti čas plačan ali ne. Nekateri oboževalci so zadržani pri presoji politike, dokler ne izvedo, ali bo plačana, drugi pa menijo, da podjetje spremembo politike objavlja zato, da bi pridobilo malo pozitivnega PR-ja.

Ne glede na to, ali je CD PROJEKT RED to naredil, da bi pritegnil več žensk v svoje vrste ali zaradi populizma, se zdi, da je namera splošno pozitivno sprejeta. Upamo lahko, da bo več podjetij prevzelo pobudo za izvajanje tovrstnih politik in izboljšalo življenje žensk, ki delajo v industriji iger.

 

Članek povzet po: vir

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče