10 zabavnih iger, ki jih lahko igrate na prostem

10 zabavnih iger, ki jih lahko igrate na prostem

Nuša Klepec | 22/04/2023 23:40
  • Kopirano v odložišče

Topli dnevi so tu in tudi gamerji potrebujemo svojo dozo vitamina D. Predstavljamo nekaj zabavnih iger, ki jih lahko v prijetnih pomladnih dnevih igrate zunaj.

Toplejši dnevi kar vabijo k preživljanju časa v naravi, tako da se marsikdo znajde v precepu - uživati v lepem vremenu ali že dvanajstič preigrati najljubšo videoigro. Na sprehod boste sicer težko vzeli svoj PS5, razen če ga namestite v otroški voziček, a na srečo obstajajo številne zabavne mobilne igre, ki jih lahko igrate medtem ko ste zunaj v naravi. In pri nekaterih boste morali poleg možganov aktivirati tudi druge dele telesa!

Pokemon GO (iOS/Android)

title

Pokemon GO je ena najbolj znanih in priljubljenih mobilnih iger, ki je primerna tako za družine in mlajše otroke, še vedno pa lahko v njej uživajo tudi zapriseženi Pokemon navdušenci. V igri lovite in trenirate Pokemone v parkih, predmestjih, ulicah ali parkiriščih. Igra je dovolj preprosta za igranje, zato primerna tudi za tiste, ki prej niso igrali nobenih Pokemon iger. Kljub temu, da je Pokemon GO izšla že pred leti, je igra dejansko še vedno aktualna, saj jo Niantic redno posodablja z novimi dogodki, izzivi in funkcijami (kot so bitke Pokemonov), zato nikoli ni prepozno, da se pridružite zabavi.

Geocaching (iOS/Android)

Geocaching je priljubljena igra že zadnjih 20 let, začeti z igranjem pa je dandanes lažje kot kdajkoli prej, saj potrebujete le aplikacijo Geocaching. Gre za svetovni lov za zakladom. Geocacherji na skrivnih mestih pustijo zapiske, drobnjarije ali igrače, na vas pa je, da najdete skriti zaklad (ali skrijete tudi kakšnega svojega). Ko najdete tak zaklad, lahko iz njega vzamete predmet, če ga zamenjate s predmetom enake ali večje vrednosti. Sledite GPS navodilom in iskanje se lahko začne!

Angry Birds AR: Isle of Pigs (iOS)

Angry Birds AR prinaša priljubljene junake igre Angry Birds v resnični svet. Kot ste morda pričakovali, gre za različico običajne Angry Birds z obogateno resničnostjo - rušite strukture, se borite s prašiči in rešujete jajca v 3D. Čeprav tehnično lahko igrate Angry Birds AR tudi v zaprtih prostorih (ali sami), je to zabavna izkušnja tudi na prostem. Potujete lahko po mestu (ali že samo stopite pred hišo) in izmenično premagujete Angry Birds izzive.

Star Walk 2: Identify Stars in the Night Sky (iOS/Android)

title

Star Walk 2 je izobraževalna AR igra. Preko igre si lahko ogledate ozvezdja, zvezde, planete, asteroide in satelite tako, da telefon usmerite v nočno nebo. Aplikacija vam celo pove, kdaj morate biti pozorni na satelite ali komete, kar je še posebej koristno, če imate teleskop, s katerim bi želeli opazovati različna nebesna telesa. Star Walk 2 je zabavno učno orodje, ki je odlično za otroke (in odrasle!), ki jih zanima vesolje in iz igre se boste zagotovo tudi kaj naučili.

Monster Park: AR Dino World (iOS/Android)

title

Če vašega otroka (ali seveda vas) zanimajo dinozavri, si oglejte aplikacijo Monster Park. To je aplikacija za kamero AR, s katero lahko dinozavre dodate v katero koli okolje, z njimi lahko pozirate ter jih prilagajate za fotografije ali videoposnetke. Igra, ki izpolni srčno željo vsem, ki ste si kdaj želeli imeti stegozavra za hišnega ljubljenčka.

Zombies, Run! (iOS/Android)

Zombiji so v zadnjem desetletju ali dveh močno zasičili videoigre in pop kulturo, šlo je celo tako daleč, da so prodrli tudi v mobilne igre. Igra Zombies, Run! ima zelo preprost koncept, za igranje pa potrebujete le slušalke. V tem izmišljenem svetu ste glavni lik, ki mora teči po zaloge za mesto Abel. Med premikanjem v resničnem svetu boste poslušali navodila meščanov (mimogrede, glasovni nastopi so res dobri) ter zanimive zgodbe, ki sta jih prispevala Margaret Atwood in Andrea Phillips. Na voljo je tudi možnost vklopa intervalnega treninga, kar pomeni, da boste morali teči hitreje, ko vas bo preganjala horda zombijev. Če ste prepočasni in vas ujamejo, boste izgubili nekaj izbranih zalog.

The Walk (iOS/Android)

title

Če se vam zdi tek pred zombiji preveč naporen, vam bo morda bolj všeč The Walk. Tako kot Zombies, Run! je tudi The Walk zvočna drama, v kateri igrate glavno vlogo. V tej igri morate prenesti skrivnostni paket, ki so vam ga po eksploziji bombe na postaji Inverness izročili skupaj z navodili. Zgodba vas popelje na 500 milj dolgo pot skozi več epizod. Najboljše pri igrah, kot sta Zombies, Run! in The Walk, je, da sta lahko dostopni. Za uživanje v njihovih dobro dodelanih zgodbah vam ni treba odšteti veliko denarja za konzolo ali igro. Čeprav sta obe igri povezani z nakupi v aplikacijah, sta še vedno precej cenejši od vseh iger trenutne generacije. Če so vam v igrah pomembne pripovedi in imate radi igre vlog, bosta obe združili potrebo po preživljanju časa zunaj in vživljanje v fantazijski scenarij, kot to naredite v igrah. To je resnično ena najboljših mobilnih iger, ki jih lahko igrate med hojo.

Orna (iOS/Android)

Orna je zelo podobna igri Pokémon Go. Pri oblikovanju sveta uporablja geografijo realnega sveta, ki vas obdaja, vendar se namesto lovljenja bitij odpravite na svojo lastno RPG pustolovščino. Ta vključuje različne razrede, boje v temnicah in napredovanje vašega lika, med raziskovanjem pa lahko opravite več nalog in se borite proti pošastim v poteznih bitkah, ki spominjajo na stari Final Fantasy. Podobno kot Pokémon Go vas bo igra nagradila, če se boste odpravili v svet in ga raziskovali.

Pikmin Bloom (iOS/Android)

Pikmin Bloom je spin-off serije Pikmin. Cilj? Pojdite v svet in se sprehodite! V igri Pikmin Bloom namreč s prehojenimi koraki vzgajate prikupna majhna bitja. Z vsakim korakom omogočite rast sadik (nekatere potrebujejo več korakov kot drugi), s tem ko vaši Pikmini uspevajo, pa lahko rože, ki rastejo na njihovih glavah, posadite na digitalne poti, da jih najdejo še drugi igralci. To je verjetno najbolj sproščujoča možnost na našem seznamu najboljših mobilnih iger za igranje v naravi. Po končanem sprehodu si lahko ogledate pot spominov in pot, po kateri ste hodili, kaj ste posadili in fotografije, ki ste jih posneli. Svoje male prijatelje lahko pošljete tudi po sadike in druge zbirateljske predmete. Zemljevid v igri je prekrit z oblaki, ki se med hojo razpršijo, kar vas spodbuja k raziskovanju novih krajev.

Ingress (iOS/Android)

Preden so Niantic ustvarili in zasloveli s Pokemon GO, so razvili podobno igro obogatene resničnosti, imenovano Ingress. Futuristična znanstvenofantastična tema igre Ingress vam omogoča, da raziskujete svet, pridobivate virtualne predmete in zavzemate virtualno ozemlje. Tako kot v Pokemon GO se vaš avatar v igri premika tako kot vi v resničnem svetu, zato je pomembno, kam se boste odpravili in koliko boste prehodili.

Spremljajte nas na TikToku za zabavne in aktualne igričarske vsebine in z nami zgradite največjo slovensko gaming skupnost na Discordu!

  • Kopirano v odložišče